Eğitim İşten son çağrı

Eğitim İşten son çağrı

Bandırma Eğitim İş’ten Milli Eğitim Müdürlüğüne eleştiri “Eylem kırıcılığı yapmayın!”

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim İş) Bandırma Temsilciliğinin düzenlediği kahvaltıya Genel Başkan Kadem Özbay da katıldı.

Çamlık Kafe’de gerçekleşen kahvaltıda ilk konuşmayı Eğitim İş Bandırma Temsilcisi Kadir Taylan yaptı.

“Öğretmenlik Meslek Kanunu”na karşı 2 Kasım’da, bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarına dikkat çeken Taylan, 13 sendikanın da katılımıyla yapılacak bu eyleme öğretmenlerden destek istedi.

BANDIRMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE TEPKİ

Siyasi iktidar yanlısı Eğitim Bir-Sen’in de bir saatlik iş bırakma eylemi kararı almasını eleştiren Taylan, “Demek ki, gerekli yerlere danışarak bir saatlik iş bırakma kararı almışlar. Buna da şükretmek gerekir. Yakında teneffüse çıkmama eylem kararı alırlarsa şaşmamak gerekir” dedi.

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, 2 Kasım’da yapacakları iş bırakma eylemine katılmaları beklenen öğretmenlerin o günkü ders programlarını boşaltarak, eylem kırıcılığı yaptığını belirten Taylan, “Bunu adı tam anlamıyla eylem kırıcılığıdır. Eylemimize katılacak arkadaşlarımızdan, bu eylemi yapacaklarını bir yazıyla idarelerine bildirmelerini bekliyoruz” dedi.

Taylan, öğretmenleri Eğitim İş’e katılmaya çağırırken, “Yaşasın Eğitim İş, yaşasın Birleşik Kamu İş” diyerek konuşmasını tamamladı.

ÖZBAY KONUŞUYOR

Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, sendika olarak 17 yılı geride bıraktıklarını belirterek, “Kurulduğumuz yıllarda 48 bin olan üye sayımız bugün 100 binlere ulaştı. 17 yıl önce can suyu ile kurulan sendikamız bugün koca bir çınar oldu” diye konuştu.

Eğitim İş çınarının köklerinin TÖS, TÖBDER, Köy Enstitüleri ve Mustafa Kemal Atatürk’e dayandığını vurgulayan Özbay, şunları söyledi:

“Köklerimiz çok sağlam. Şimdi bütün öğretmenlerin tepki gösterdiği Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı 2 Kasım’da tepkimizi iş bırakma eylemiyle göstereceğiz. 2 Kasım’da alanlarda olalım. Temel haklarımıza sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Böylece biz aynı zamanda öğrencilerimize de demokratik haklarını nasıl kullanmaları gerektiğini de gösteriyoruz. Az önce Bandırma Temsilcimiz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, 2 Kasım’daki eylemi kırmak için öğretmenlerin o günkü derslerini boşalttığını açıkladı. Tabii ki korkuyorlar ama gidecekler.”

TOSUN’UN KONUŞMASI

Son olarak söz verilen Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla eğitim-öğretime büyük önem verdiklerine işaret ederek, şunları aktardı:

“2009 yılında başlatılan Eğitim Destek Evi’mizde, iki sınıfta toplam 260 öğrencimiz vardı. Burada 7 ve 8’inci sınıf öğrencilerine ders veriliyordu. Biz bu uygulamayı geliştirdik. Bugün üniversite sınavına girecek öğrenciler de dahil olmak üzere 600 öğrenciye, belediye bünyesindeki 68 öğretmenle eğitim veriyoruz. Ayrıca çalışan ailelerimizi düşünerek iki kreş açtık. Öğretmenlerimiz son yıllarda büyük haksızlıklara uğruyorlar. Her zaman öğretmenlerimizin yanındayız. Gelecekte öğretmenlerimizle çok daha güzel günlerde buluşacağız.”

Eğitim İş’in kahvaltısına Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD Bandırma Şube Başkanı Zeynep Yeşiltaş ve Eğitim İş Erdek Temsilcisi Koray Kılınçkaya da katıldı.   ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Eğitim İşten çağrı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı