Eğitim-İş’te dayanışma kahvaltısı

Eğitim-İş’te dayanışma kahvaltısı

Eğitim İş 2023’ü geride bırakıp 2024’e geçerken birlik ve beraberliklerini pekiştiren geleneksel kahvaltı buluşmasında emekliye ayrılan üyelerini plaket ile onurlandırdı.

Eğitim İş 2023’ü geride bırakıp 2024’e geçerken birlik ve beraberliklerini pekiştiren geleneksel kahvaltı buluşmasında emekliye ayrılan üyelerini plaket ile onurlandırdı. 

Eğitim İş 2023’ü geride bırakıp 2024’e geçerken birlik ve beraberliklerini pekiştiren geleneksel kahvaltı buluşmasında emekliye ayrılan üyelerini plaket ile onurlandırdı.  Eğitim İş emekliye ayrılan üyelerine onur plaketi, yeni katılan üyelere ise “Hoşgeldiniz” buluşması olarak gerçekleştirilen kahvaltılı buluşmada söz alan Başkan Kadir Taylan, Bandırma’da kuruluşunu gerçekleştiren büyüklerinden devir aldıkları nöbeti başarı ile sürdürmekte kararlı olduklarını vurgulayarak, bu inançla her geçen gün biraz daha büyüdüklerini söyledi.

Eğitim İş şube başkanı Kadir Taylan; Değerli konuklar, 
Üyesi olmaktan gurur duyduğum Eğitim İş Sendikasının değerli üyeleri
Etkinliğimize hoş geldiniz. 
Üyelerimiz ve dostlarımızla bir araya gelmek, aramıza yeni katılan arkadaşlarımıza hoş geldin, demek uzun zamandır aklımızda, hatta önceki tarihlerde alınmış kararlarımız olmasına rağmen değişik sebeplerle bir program düzenleyemedik. İşte bugün bir aradayız. 
Bandırma’da Eğitim İş’in üye sayısı epey arttı, ikinci büyük sendika durumuna geldik. Bunda Eğitim İş kararlı duruşu ve özellikle Öğretmenlik Meslek Kanuna verdiği haklı tepki var. Haksız uygulamalara karşı eli kolu bağlı durmak istemeyen pek çok arkadaşımız Eğitim İş’e üye oldu, bizlere güç verdi. Onlara teşekkür ediyorum. Aramıza hoş geldiniz.
Öğretim yılının başından beri yoğun bir eylemlilik süreci içindeydik. “Barınamıyoruz, Geçinemiyoruz, Yaşayamıyoruz” sloganıyla eğitim emekçilerinin ekonomik durumuna dikkat çektik, sosyal medya etkinlikleriyle başlayan eylemlilik süreci bölge basın açıklamalarıyla devam etti ve 25 Kasım Cumartesi günü, Anıtpark’ta ülkenin her tarafından gelen üyelerimizle eğitim çalışanlarının taleplerini, saraylardan değil alanlardan haykırdık. Soğuk ve yağmurlu bir gün olmasına rağmen mitingimizi yoğun bir katılım ile gerçekleştirdik ve oradan Ata’mızın huzuruna yürüdük. Emeği geçen ve katılan herkese buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. 
Yönetime geldiğimiz günden itibaren yönetim kurulundaki arkadaşlarım ve ben tüm üyelerimizin sesi olmaya çalıştık. Eğitim çalışanların sorunlarını okul müdürlerine, Milli Eğitim Müdürlüğüne veya bakanlığa ilettik. Bunların birçoğunun olumlu sonuçlandığını gururla söyleyebilirim. Özellikle bakanlığa ilettiğimiz eksik veya yanlış uygulamalardan dönüldüğünü gördük. Bu konularda ilgili olan ve haksızlık karşısında susmayan tüm üyelerimize teşekkür ederim. 
Bandırma’daki okullarda birçok problemle karşılaştık, taşınan, güçlendirmesi yapılan okullar, iki eğitime geçen okullar oldu. Bunların bir plan dahilinde yapılması gerektiğini vurgulasak da öğrenci ve çalışanların mağdur edilmemesi gerektiğini anlatsak da yanlışta diretiyorlar. İkili öğretime geçen çocuklarımız karanlıkta okula gidiyorlar, karanlıkta okuldan çıkıyorlar. Yaz saati uygulamasında diretilmesi ise sorunu içinden çıkılmaz bir hale getiriyor. Bu duruma dikkat çekmek için 21 Aralık’ta “Karanlıkta Eğitime Hayır” sloganıyla, ellerimizde fenerle bize karanlıkta eğitimi reva görenleri protesto edeceğiz. 
Eğitimin başka sorunu yokmuş gibi öğretmenler gününde öğretmene önlük dağıtmak istediler, tavsiye diyorlar ama bunun nereye gideceği belli, öğretmen tepkisiz kalırsa bunun kalıcı bir uygulama olacağı ortada. Öğretmene ne giyeceği konusunda bir öneri veya dayatma yapılamaz. Fakat her türlü zorlamaya karşı sendikamızın aldığı kararlar var. Bu konuda ve diğer tüm dayatma ve angaryalara karşı sizleri mücadele etmeye ve eylem kararlarımıza sahip çıkmaya davet ediyorum. 
Öğrencilerimiz kalabalık sınıflarda ders yaparken, devlet onlara bir kap sıcak yemek, bir tas içme suyu veremezken ÇEDES diye bir proje çıkardılar. Farklı başlıklar var içinde ama en dikkat çeken tarafı “manevi danışman” adı altında okula imam, vaiz gibi din görevlilerinin atanacak olması. Okulda rehber öğretmen ve din kültürü öğretmeni varken onların çocuğa veremediği neyi verecek bilemiyorum. Unutmayın biz öğrencimize sahip çıkarsak ve velilerimizi bilgilendirirsek bu gericiliği uygulayacak alan bulamazlar. 
Eksikler ve yapılan yanlışlar çok, anlatmakla bitmez ancak bu böyle gidemez, gitmeyecek. Haklarımızı saraylarda fısıldayarak değil, meydanlarda haykırarak alacağız. Birlikte, örgütlü davranarak alacağız. Omuz omuza vererek, örgütlü bir halkın en büyük güç olduğunu, emeğin en yüce değer olduğunu göstererek alacağız."

Taylan’ın ardından Eğitim İş Balıkesir şube Başkanı Serap Müjdeci Gökgün, Belediye Başkan vekili Av. Merve Polat, Birleşik Kamu İş Genel Sekreteri Eğitim İş Burhaniye ilçe başkanı Özgür Aras yaptıkları konuşmalarda kurumsal yapının ilkelerinden bahsederek Eğitim İş’in örgütsel mücadelesinin bundan sonrada devam edeceğini açıkladılar.

 Eğitim İş Balıkesir şube Başkanı Serap Müjdeci Gökgün, Belediye Başkan vekili Av. Merve Polat, Birleşik Kamu İş Genel Sekreteri Eğitim İş Burhaniye ilçe başkanı Özgür Aras, Eğitim İş Edremit ilçe Başkanı Zeki Tiryaki, Bandırma Emekli sen şube Başkanı Levent Balkış, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Zeynep Yeşiltaş, Demokrasi Platformu dönem sözcüsü Recep Gökdeniz’in hazır bulundukları organizasyonun finalinde ise emekliye ayrılan Eğitim iş üyelerine onur plaketleri takdim edildi.

Organizasyon ile plaketlerini alan emekli öğretmenler Süleyman Atmaca, H. Hüseyin Eriş, İkbal Değirmencioğlu, Dilek Başar, İrfan Ayçiçek, Turgay Çakır, Ayla Akun, Temel Yetkin Çelik, Mustafa Dağistan, Sevgi Baran, Sultan Eren, Ali Cafer Kurtman ve Gökay Ergün’e Başkan Kadir Taylan ve yönetim kurulu arkadaşlarına teşekkür ettiler.



Anahtar Kelimeler: Eğitim-’ dayanışma kahvaltısı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı