Edremit`te Bölgenin En Büyük Geleneksel Hayırı

Edremit`te Bölgenin En Büyük Geleneksel Hayırı

Edremit ilçesine bağlı Akçay Beldesi`nin Kızılkeçili Köyü`nde pazar günü gerçekleştirilen geleneksel hayır etkinliğine yaklaşık 4 bin kişi katıldı.





Edremit
ilçesine bağlı Akçay Beldesi`nin Kızılkeçili Köyü`nde pazar günü gerçekleştirilen geleneksel hayır etkinliğine yaklaşık 4 bin kişi katıldı.
Kızılkeçili Köyü Muhtarı Ali Deveci`nin öncülüğünde, ilki 2009 yılında yapılan ve 4 yıldır geleneksel olarak gerçekleştirilen bölgenin en büyük köy hayrına bu yıl 4 binin üzerinde vatandaş katıldı.
Köy muhtarı Ali Deveci, Aza Ali Murat Temel ve diğer azalar misafirleri okul girişinde karşıladılar.
Köy okulunun bahçesinde gerçekleştirilen hayrın gerçekleşmesinde köy sakinlerinin büyük çabalarının olduğunu söyleyen Muhtar Ali Deveci, "Köyümüzde bu yıl 4.`sünü düzenlediğimiz geleneksel köy hayrımız, Bütün gece uyumadan hazırlanan yemeklerde köy halkımızın büyük emekleri bulunuyor. Hepsine tüm katılımcılar adına teşekkür ediyorum. Bu hayır yemeklerimizin amacı, insanların dostluk, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmektir" dedi.
Okulun bahçesinde gerçekleştirilen köy hayrında, dualarla kavurma, nohut, pilav, keşkek ve içecekler ikram edildi. Köy hayrına, Kaymakam Osman Tunç, Millet Vekilleri, Tülay Babuşçu, Nedret Akova, Ahmet Duran Bulut, Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, parti temsilcileri, muhtarlar, diğer protokol yetkilileri ve vatandaşlar katılım gösterdi. Köy hayrı akşam saatlerine kadar sürdü.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı