Edremit`te Atatürk anıtı yeniden düzenlendi

Edremit`te Atatürk anıtı yeniden düzenlendi

Güncelleştirilen projesi ile yeni büst vatandaşlarca beğenildi.




_____________________________________/Enver DOLGUN / EDREMİT

Edremit ilçe Belediyesi yeni yıla girerken ilçedeki anıt eserlerden Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtının bakım ve onarımı yapıldı. Edremit ilçe Belediyesi yeni yıla girerken ilçedeki anıt eserlerden Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtının bakım ve onarım yapıp yeni yıla bakımlı girmesini sağlandı.

Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtının yapılış tarihindeki asli rengi olan bronz rengi getirmek için heykeli boyandığı ifade edilen açıklamada, yıllar içinde oksitlenme sonucunda siyahlaşan heykelin renginin bu suretle ilk yapılış tarihindeki rengine dönüştürüldüğü kaydedildi.

İlçedeki tarihi eserler, çeşmeler, sebiller, tarihi binalar yanı sıra Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı ile çevresinin bakımının yapılarak orijinal rengine getirildiğini belirten Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Tarihine ve tarihi eserlerine önem vermeyen toplumlar geleceğini göremeyeceklerini ifade etti.

2012 yılının İslam âlemi ile Türk halkına sağlık, huzur, neşe ve mutluluk getirmesini dileyen Başkan Kılıç, ilçedeki diğer tarihi değerlerinde bakım ve onarımlarının devam ettiğini söyledi. 






Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı