Edremit`li Eğitimciler`den komşu ziyareti

Edremit`li Eğitimciler`den komşu ziyareti

Yunanistan`ın Grundtvig Yetişkin Eğitimi Projesi” (MİKADO) kapsamında Edremit`ten 7 okul müdürü Selanik'teki Atatürk'ün doğduğu evi de ziyaret etti.




Edremit'ten Yunanistan'a Grundtvig Yetişkin Eğitimi Projesi” (MİKADO) kapsamında gerçekleştirilen ziyarete 7 okul müdürü katıldı ve katılımcı eğitimciler Selanik'teki Atatürk'ün doğduğu evi de ziyaret etti.

Edremit'ten Yunanistan'a Grundtvig Yetişkin Eğitimi Projesi” (MİKADO) kapsamında gerçekleştirilen ziyarete 7 okul müdürü katıldı ve katılımcı eğitimciler Yunanistan'da katıldıkları incelemeler sonrası Selanik'teki Atatürk'ün doğduğu evi de ziyaret etti.

Edremit Abidin Pak-Pakmaya Anadolu Lisesi ve Okul Aile Birliği olarak yürütülen Grundtvig Yetişkin Eğitimi Projesi (MİKADO) kapsamında 6-11 Ocak 2013 tarihleri arasında Yunanistan`ın Selanik şehrine `Çalışma Ziyareti` gerçekleştirildi. Abidin Pak-Pakmaya Anadolu Lisesi Müdürü Erkan Kiraz,  Okul Aile Birliği başkanı Naime Erdoğmuş ve İrtibat sorumlusu Ayşe Bilgiç eşliğinde Edremit'ten 6 farklı okul müdürü proje gereği yurt dışı eğitim çalışmalarına katıldı.

Yunanistan'ın Selanik şehrinde IKOKINONIA isimli STK ve Kordelio 6. Kültürlerarası İlkokulu`nun ev sahipliğinde düzenlenen çalışmalar boyunca Edremit'ten bu ülkeye giden okul yöneticileri Selanik şehrinde `2. Şans Okulu`,  `Ebeveyn Okulu`, `Göçmenlere Dil Öğretimi` isimli Yetişkin ve Veli Eğitimi çalışmalarını yakından takip ettiler.

Roman vatandaşların, göçmenlerin ve mültecilerin topluma entegrasyonu alanında yapılan eğitim, sağlık ve barınma ihtiyaçlarının karşılanması ve iş edinme fırsatlarının artırılması amaçlı farklı proje örneklerini inceleme fırsatını da yakalayan idareciler, çalışma ziyaretine Romanya, İtalya ve Almanya`dan katılan proje ortakları ile fikir değişimi ve iyi örneklerin paylaşılması konusunda görüşmeler yaptılar.
Son olarak Selanik şehrinin göçmen semti olan Kordelio`da faaliyet gösteren 6. Kültürlerarası İlk Okulu ve Orta Okulunu” ziyaret ederek Yunanistan`da eğitim sistemi ve okul, veli iş birliği çalışmaları hakkında gözlem ve incelemede bulundular.
Ülkemiz tarihinde çok özel ve önemli bir yere sahip olan Selanik şehrinde heyetimiz ayrıca Atamızın Evini ziyaret ettiğini açıklayan Edremit Abidin Pak-Pakmaya Anadolu Lisesi Müdürü Erkan Kiraz, Selanik şehrinin Roma, Bizans, Yahudi; Venedik - İtalyan ve Osmanlı döneminden kalan zengin kültürel ve mimari miraslarını ziyaret ettik” dedi.
Grundtvig Yetişkin Eğitimi Projesi MİKADO kapsamında Edremit'ten Yunanistan'a gerçekleştirilen ziyarete Abidin Pak-Pakmaya Anadolu Lisesi Müdürü Erkan Kiraz,  Fatih Lisesi Müdürü Burhan Çelik Körfez Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Çoban, Yılmaz Akpınar İlköğretim Okulu Müdürü Sebahattin Özgün, Alemizade  İlköğretim Okulu Müdürü Hanifi Yaman, Leman Akpınar İlköğretim Okulu Müdürü Kural Eken ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Gökhan Akol katıldı.









Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı