Edremitli Avcılar 61 yıllık geleneği sürdürdü

Edremitli Avcılar 61 yıllık geleneği sürdürdü

Edremitli Avcılar ``Avladıkları Hayvanların Etlerinden Yaptıkları Hayır Yemeği' ile bereketli bir av dönemi yaşanması için dualar okunup, avcılara avlanma kuralları hatırlatılıyor.




Edremit Merkez Avcılık, Atıcılık ve İhtisas Kulübü avcıları 1952 yılından bu güne 61 yıldır devam ettirdikleri bir geleneği yaşatıyor.

Edremit Merkez Avcılık, Atıcılık ve İhtisas Kulübü Başkanı Sedat Osmanoğlu, Geleneksel olan yemeklerimiz kulübümüz kurulduğundan bu yana 61 yıldır yapılıyor” dedi.

Edremit Merkez Avcılık, Atıcılık ve İhtisas Kulübü avcıları kurulduğu 1952 yılından bu güne ‘avladıkları hayvanların etlerinden yemekler yapıp'  hayır olarak ikram ettikleri 61 yıldır devam ettirdikleri haftada bir uyguladıkları ‘Hayır Yemeği' geleneği yaşatıyor.

Edremitli Avcıların haftada bir kez ‘Avladıkları Hayvanların Etlerinden Yaptıkları Hayır Yemeği' ile bereketli bir av dönemi yaşanması için yemekte dualar okunup, avcılara avlanma kuralları hatırlatılıyor.

Kış aylarında av sezonunun girmesiyle beraber avcı arkadaşlarımız her vurduğu avdan bir adet kulübümüze getirmek suretiyle her haftanın değişik bir gecesinde yemek aktivitesi düzenliyoruz” diyen Edremit Merkez Avcılık, Atıcılık ve İhtisas Kulübü Başkanı Sedat Osmanoğlu, Bunda amacımız hem Türkiye'de sürdürülebilir avcılığa destek olmak. Hem de ilk başta üyelerimiz arasında birlik beraberliği sağlamaktır. Kademeli olarak ta kulübümüzdeki birlik, beraberlik ve bunun akabinde ülkemizdeki birlik beraberliğin güçlenmesi açısından bu etkinliği biz çok önemsiyoruz. Edremit Merkez Avcılık, Atıcılık ve İhtisas Kulübü olarak bu bizim geleneksel yemeklerimiz kulübümüz kurulduğundan bu yana haftada bir olarak 61 yıldır bu geleneği sürdürüyoruz” dedi.

Başkan Sedat Osmanoğlu, Atalarımızdan bize geleneksel olarak bu adetin kaldığını ve bizden sonraki nesillerinde bu çatı altında gelenekleri sürdürmesini istiyoruz”  dileğinde bulundu.








Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı