Edremit lisesi geçmişini arıyor

Edremit lisesi geçmişini arıyor

Edremit Lisesi ilk mezunları ‘Edremit Liseliler Buluşma Günü'nde bir araya geliyor






Edremit ilçesindeki Edremit Lisesi ilk mezunları ‘Edremit Liseliler Buluşma Günü'nde bir araya geliyor. Edremit Körfez Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Çoban, Edremit Liseliler Buluşma Günü'nde ilk mezunlar ve diğer mezunlarla tanışmak istiyoruz” dedi.

Edremit ilçesinde 56 yıl önce eğitime açılan Edremit Lisesi ilk mezunları ile öğretmenlerini buluşturmak amacı ile Edremit Lisesi Bahçesinde düzenlenecek ve geleneksel hale getirmek istedikleri ‘Edremit Liseliler Buluşma Günü'nde ilk mezunlarına ulaşmak için çalışma başlatıldı.

Son 2 yıldır Edremit Lisesi mezunlarının belirli dönem mezun olan öğrencileri bir araya gelip ‘Edremit Liseliler Buluşma Günü'nde bir araya gelmiş ve çok renkli buluşma sahneleri ortaya çıkmıştı.

Edremit Lisesi Müdür Yardımcısı Ali Sarıcan'ın organize ettiği ‘Edremit Liseliler Buluşma Günü'nde lisenin ilk mezunları olan 1963–1964 yılı mezunları yanı sıra diğer mezunlarında katılabileceği bilgisi verildi.

1963–1964 yılı mezunlarının öğrencilik fotoğrafları ile ad ve soyadlarını yazıldığı çalışma Edremit Körfez Anadolu Lisesi ilan tahtasına asılmış olup ilk mezunlara buradan ulaşılmaya çalıştıklarını açıklayan Edremit Körfez Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Çoban, Geçtiğimiz 2 yılda 50. nci yıl etkinliğini başarı ile yaptık. Bu kez de Edremit Lisesinin ilk öğrencileri ve ilk mezunları olan 1963–1964 yılı mezunlarını buluşturmayı amaçladık. Birçok mezunumuza ulaştık. Ulaşamadıklarımıza da basın kanalı ile ulaşmayı hedefliyoruz. Mezunlarımızla tanışmak ve görüşmek istiyoruz” dedi.

Müdür Yardımcısı Ali Sarıcan'ın organize ettiği Müdür Yardımcıları Sedat Avcı ve Senai Vural'ında destek verdiği ‘Edremit Liseliler Buluşma Günü' için çalışmaların başarı ile sürdürüldüğünü söylediler.



EDREMİT LİSESİ MEZUNLARI GÜNܔNE DESTEK VAR


Edremit Lisesi Edremit Körfezinde ilk açılan lise olması nedeni ile çok önemli isimleri mezun ettiğini ve bu mezunların ülkemiz kalkınmasında üst düzeyde çok önemli görevler aldıklarını vurgulayan Edremit Körfez Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Çoban, 56 yıl önce eğitime açılan Edremit Lisesi, bu eğitim sezonunda son mezunlarını verecek. Edremit Lisesi artık yoluna Edremit Körfez Anadolu Lisesi olarak devam edecek. Bu nedenle okul idaresi olarak tüm Edremit Lisesi mezunlarını bir araya getirecek olan Edremit Lisesi Mezunları Günü” etkinliğine tam destek veriyoruz” diyerek tüm mezunları güne davet etti.

Diğer birçok okulların bu tip etkinlikleri başarı ile yaptıklarını vurgulayan Okul Müdürü Mustafa Çoban, Tarihi derinliği olan Edremit Liselilerin Edremit Lisesi Mezunları Günü”ne sahip çıkacaklarına inandığını söyledi.



EDREMİT LİSESİ” TARİHCESİ


Edremit Lisesi 1933 yılında Orta Okul olarak eğitim ve öğretime başladı. 1956 yılında Edremit Ticaret Odasında ilk Lise Eğitiminin ilk sınıfa eğitim verilmeye başlandı. Ayni yıl günün Başbakanı Adnan Menderes tarafından bu günkü Edremit Lisesinin temeli atılıp kısa sürede eğitim vermeye başladı.

1986-1987 yılında bünyesinde bulunan Orta Okul ayrılıp yeni binasına taşındı.

1994-1995 eğitim ve öğretim yılında Yabancı Dil Ağırlıklı Lise açıldı.

2005-2006 eğitim ve öğretim yılında bakımdan geçen lise 2007-2008 eğitim ve öğretim yılına kadar YDAL ve Genel Lise olarak eğitim verdi.

Son 3 yıldır Edremit Körfez Anadolu Lisesi olarak ikili eğitim ve öğretim hizmetini vermektedir.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false