Edremit İbrahimce`liler Belediyeden dertli.

Edremit İbrahimce`liler Belediyeden dertli.

EDREMİT İBRAHİMCE MAHALLESİ BELEDİYEDEN HİZMET BEKLİYOR.




__________________/  Enver DOLGUN / EDREMİT

Edremit ilçesinde Roman vatandaşların ağırlıklı olarak yaşadığı İbrahimce Mahallesi sakinleri belediyenin mahallelerine yeterli hizmet vermemesinden şikâyetçi oldular.

Edremit ilçesinin en büyük ve eski kurulan mahallelerinden biri olan Roman vatandaşların ağırlıklı olarak yaşadığı İbrahimce Mahallesi sakinleri belediyenin mahallelerine yeterince hizmet getirmediğinden şikâyetçi.
Edremit Belediyesi`nin mahallelerine hizmet götürmediğini öne süren İbrahimce Mahallesi`nde oturanlar, çöplerin zamanında alınmadığını, her yerin pislik içinde olduğunu, yıkılan binaların boş kalan arsalarındaki molozların kaldırılmamasından dert yanıyor.

Edremit ilçesinin en büyük, en eski kuruluşu ve en güzel yerleşim alanı olan mahallelerinden biri olan, çoğunlukla Romanların ikamet ettiği İbrahimce Mahallesine belediye hizmetleri gelmeye başlaması ile artık talihi ve cehresi değişmeye başlandığını ama yapılan toplu temizlik sonrası yeterli ilgi gösterilmemesi sonrası mahallenin yine eski haline dönmeye başlamasından rahatsızlıklarını ifade ettiler.

 

İbrahimce Mahalle`sinin üst kısmındaki bazı bölümlerinin yollarının yapıldığını ifade eden Mahallede oturan Roman vatandaşlar, asıl yaşam alanlarının bulunduğu bölgelerdeki çukurlarla dolu bozuk yollara kimsenin dokunmadığını iddia ettiler.

Edremit Belediyesi`nin kendilerini üvey evlat gibi gördüğünü de savunan İbrahimceli Romen vatandaşlar, "Bizlerde bu ilçede Edremit`te yaşıyoruz.
Biz de bu ilçeyi yöneten belediyeye
vergilerimizi, su faturalarımızı ödüyoruz. Ancak, bir Gazi ilyas Mahallesi kadar, bir Soğanyemez Mahallesi kadar hizmet alamıyoruz.
Bizlerin o mahallelerde oturanlarla bir farkımız yok. Mahallemizde eski olduğu için kendiliğinden yıkılan binaların arsaları adeta birer çöplük gibi, hatta inşaat artıkları var. Bunların kaldırılmasını defalarca belediyeye ilettik ancak kimse oralı bile olmadı. Vergimizi veriyor, su faturamızı ödüyorsak, bizim de hizmet almamız gerekir diye düşünüyoruz. Yollarımızın da yapılmasını itiyoruz" diye konuştular.









Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı