EDREMİT HÜKÜMET KONAĞI RESTORASYONDA

EDREMİT HÜKÜMET KONAĞI RESTORASYONDA

EDREMİT HÜKÜMET KONAĞI CUMHURİYETLE YAŞIT

Balıkesir’in Edremit ilçe Kaymakamlığı geçici olarak Edremit Belediyesi ek binasına taşınması sonrası Tarihi Hükümet Konağı restorasyona alındı. Edremit Belediye Başkan vekili Fatih Çağlar, “Edremit Belediyesi Tarihi Hükümet Konağının restorasyon denetlemesini yapıyor” dedi.

Balıkesir’in Edremit ilçe Kaymakamlığı eski binası geçici olarak Cumhuriyet Meydanı`ndaki Edremit Belediyesi ek binasına taşınması sonrası 1927 yılında yapılan Tarihi Hükümet Konağı restorasyona alındı.

Edremit Kaymakamlığı ile beraber Mal Müdürlüğü ve Nüfus Müdürlüğü birimleri de ayni binaya birlikte taşındığını ve hizmetlerin bir yıl buradan yürütüleceğini açıklayan Edremit Belediye Başkan vekili Fatih Çağlar, “Edremit Belediyesi Tarihi Hükümet Konağının restorasyon ihalesini Anıtlar Kurulu ile birlikte yaptık. Tarihi Hükümet Konağının restorasyondaki denetlemesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Balıkesir Üniversitesi ile hocaları ve Edremit Belediyesi birlikte yapıyoruz. Konağının restorasyonunda çatı onarımı yapıldı şimdi iç restorasyonu ile depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi için güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Bir sene sürecek olan tarihi Hükümet Konağının restorasyonu sonunda Edremit Kaymakamlığı ile beraber Mal Müdürlüğü ve Nüfus Müdürlüğü birimleri de ayni binaya birlikte taşınıp tekrar hizmetlerini buradan yürütecekler” diye bilgi verdi.

Başkan vekili Çağlar,  Konağın tarihi dış cephesinin görünümünün aynen korunacağını söyledi.  

Tarihi Hükümet Konağının restorasyonuna öncelikle çatı ve saçaklardan sonra tuvalet ve ıslak zeminler, pencereler, ısı ve elektrik sistemleri, boya-badana, dış cephenin onarımı ve ışıklandırılması, çevre düzenlemesi, güvenlik sistemi yeniden aslına ve tarihi karakterine uygun şekilde ve kalıcı olarak yeniden yapılacak ve depreme de dayanıklı hale getirileceği bilgisi verildi.

EDREMİT HÜKÜMET KONAĞI CUMHURİYETLE YAŞIT

1927 yılında Edremit Kaymakamı Mehmet Ali Bey tarafından yaptırılan Edremit İlçesi Tarihi Hükümet Konağı birinci ulusal mimarlık akımının en güzel örneklerinden birisidir. Edremit Hükümet Caddesi ve İnönü Caddesi üzerinde Cumhuriyetimizle birlikte Edremit halkına hizmet veren Edremit Hükümet Konağı restorasyona alındığı ve bir sene sonra depreme de dayanıklı hale getirilmesi sonrası tekrar Hükümet Konağı olarak hizmet vermeye devam edecek. Edremit Hükümet Konağının tamamı taş ve tuladan yapı olup, yapım esnasında ön yüzünde bazı kilise kalıntı ve sütunları da kullanıldı. Enver DOLGUN

 

 



  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false