Edremit alev, alev

Edremit alev, alev

Edremit`in Altınoluk, Güre ve Akçay Beldelerinde çıkan yangın korku ile izlendi.

Edremit ilçesine bağlı Altınoluk, Güre ve Akçay Beldelerinde ayni günde çıkan yangınlar kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesinde sabah saatlerinde Yağcılar Mevkisinde çıkan yangına Altınoluk, Zeytinli ve Güre belediyeleri itfaiyelerinin yanı sıra Edremit Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 3 arazöz ve 1 yangın söndürme helikopteri müdahale etti ve yangında 10 hektar zeytinlik alan zarar gördü.

İkinci yangın ise Güre beldesindeki bir zeytinyağı deposunun çevresindeki anız yangınından başlayan yangına itfaiye ekipleri müdahale ederek söndürüldü. Ancak rüzgarın etkisiyle yangının tekrar büyüyerek zeytinyağı deposuna sıçradığı ve Edremit Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine ait bir arazöz köpük sıkarak yangını söndürdü.

 Edremit ilçesine bağlı Zeytinli Belediyesi’ne ait Kızılkeçili Köyü Zincirlikuyu Mevkii olarak bilinen bölgedeki çöp sahasında 4 gün önce çıkan ‘Çöplük Yangını’nın öğleden sonra esen sert poyraz nedeniyle tekrar yangına dönüşmesi ile tekrar söndürme çalışması başlatıldı.

‘Çöplük Yangını’na Edremit, Akçay, Altınoluk, Zeytinli ve Güre belediyeleri itfaiyelerinin yanı sıra 1 yangın söndürme helikopteri müdahale etti.

Akşam saatlerinde kontrol altına alınan yangında tekrar soğutma çalışması başlatıldı. Enver DOLGUN



  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false