Edincik`te Zeytin bereketi

Edincik`te Zeytin bereketi

Kooperatife teslim edilen ürün %70 baş boy





Önceki hafta yapılan mütevazı törenle 20112/2013  sezonunu açarak mübaya ya başlayan 775 sayılı Marmarabirlik Edincik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi kampanya yı büyük bir hızla sürdürüyor.

Kooperatif Başkanı Mehmet özçakır yaptığı açıklamada üzün olarak son yılların en kaliteli ürününün elde edildiğini farklılığın hem üretici hemde kooperatif açısından avantaj oluşturduğunu söyledi.

Özçakır `` 6.800 ton kotamız var, Kota dışı da yapacağımız alımlarla yaklaşık 7 bin ton ürün almayı hedefliyoruz, Kampanya süresinde kooperatife gelen ürün`ün %70`i başboy, ürün hem kalite, hemde üretici anlamında avantaj sağlıyor.`` dedi.

Başkan Özçakır Kooperatife teslim edilen ürünün doğrudan kalibrasyona girerek oranlarının belirlenip salamuraya alındığını ürün bitene kadar alımların devam edecegini söyledi.



ELEK ALTI VE DOLU VURUĞU ÜRÜN ALIMI YAPILIYOR

Geçtiğimiz yıl bölgede meydana gelen don olayından nedeni ile bölge üreticisinin büyük kayıpları olduğunu söyleyen Özçakır herşeye rağmen alımların yapılıp üretinin bedellerinin ödendiğini ve yemelik olarak rezervlerinde zeytin bulunmadığını söyledi.

Özçakır, su tipi yemelik sofra zeytinlerinin ise normal zeytin`e nazaran yeni olduğunu bu tip ürünü de satışa sunduklarını söyledi.

Özçakır, kampanya döneminde karşılaşılan hertürlü sorunu aşma noktasında müstahsili bilinçlendirerek mağdur olmaması konusunda zaman zaman duyurular yaptıklarını, yeni mübaya döneminde de Karacabey köylerinin tamamında, Gönen`in köylerinin bir bölümünde, Bandırma`nın Doğa, Aksakal, S.Yenice ve Dutliman köylerinde meydana gelen dolu vuruğu üzün ile elek altı ürünlerin alımını da yaptıklarını söyledi.








Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli