Edincikli öğrenciden çarpıcı proje

Edincikli öğrenciden çarpıcı proje

Tübitak onaylarsa Bandırma`dan da bilim adamı çıkacak






EnerjiSA Bandırma Fen Lisesi öğrencisi Mustafa Barlas, kanserli hastaların bağışıklık sistemini güçlendiren bir projeye imza attı.

Bandırma'ya bağlı Edincik beldesinde doğan 10-B sınıfı öğrencisi Barlas, İnsanda, kanserli hücrelere karşı köpekbalığından antikor üretilmesi” konulu projesi hakkında bilgi verirken, şunları söyledi:

Arkadaşım İrem Nur Yazan'ın da yardımıyla yaptığımız projede, köpekbalıklarından yararlandık. Köpekbalığının, dünyada kansere yakalanmayan tek canlı türü olup, kansere karşı bağışıklık sistemlerinin çok güçlü bulunduğu gerçeğinden hareketle projemizi hazırladık. Buna paralel olarak, köpekbalığının kanından antikor üreterek, kanserli hastaların bağışıklık sistemlerinin güçlendirilmesine yönelik projemizi gerçekleştirdik.”

Projenin hazırlanmasında öğrencilerine destek veren Biyoloji Öğretmeni Aysun Karadayı, Öğrencilerimizin, özenli bir çalışma sonucunda gerçekleştirdiği bu projeye, yetkili makamların da destek vereceklerine inanıyorum” dedi.

Okul Müdürü Ali Güneş de açıklamasında, fen liselerinin kuruluş amacının insanlığa yararlı projeler üretmek olduğuna dikkati çekerken, Bu bağlamda biz de, ülkemizin 2023 yılı vizyonuna katkı sağlayacak projeler gerçekleştirmek için çaba harcıyoruz. Bu projemizi, Hacettepe Üniversitesi ile paylaşarak, geliştirmek istiyoruz” diye konuştu.

Öte yandan, EnerjiSA Bandırma Fen Lisesi öğrencileri ayrıca, Kültür ortamında üreyen mantarlardan protista ve bakterilere karşı antibiyotik üretilmesi” projesinin yanı sıra Fizik Öğretmeni Esin Gedik'in yönetiminde, çeşitli elektrik devre elemanları kullanılarak, dayanıklı, tasarruflu mini asansör, güneş enerjisiyle çalışan araba, güvenlikli ve tasarruflu ev projelerini de yaşama geçirdi.

2010-2011 eğitim-öğretim yılında açılan EnerjiSA Bandırma Fen Lisesi'nde, içinde bulunduğumuz 2011-2012 eğitim-öğretim yılında 149 öğrenci okuyor.





Enerjisa Fem
3.06.2012 15:09:49
Efdal aküün valla

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı