Edincik Zeytininde altın Dönem

Edincik Zeytininde altın Dönem

Zeytin alım dönemi sona erdi.Kooperatif, üreticiye 350 ton gübre dağıttı.Ayrıca Üreticiye, 13 milyon 464 bin lira ödendi.





727 Sayılı Edincik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi
, üreticilerine 350 ton gübre dağıttı.


Marmarabirlik Denetim Kurulu Üyesi Fevzi İpek, Edincik'teki toplam 2800 kooperatif üyesinden, isteyenlere, gelecek dönemin ürün bedellerinden kesilmek üzere ilâç ve gübre dağıtımı yaptıklarını açıkladı.

Sona eren zeytin alım dönemi hakkında da bilgi veren İpek, şunları söyledi:

Geride bıraktığımız alım döneminde Edincik beldesindeki zeytin üreticisinden, 5200 tonu sofralık, 1400 tonu yağlık olmak üzere toplam 6600 ton zeytin alımı gerçekleştirirken, üreticilerimize, toplam 13 milyon 464 bin 508 lira ödedik. Üreticiye rekolte ve kota fazlalığı bile olsa ödeme yapıldı. Edincik zeytini, bu yıl altın dönemini yaşadı. Tüm üreticiler, ürün bedellerinin tamamını aldı. Bu arada, erken tatlandırma yoluyla Edincik'teki 500 ton Gemlik tipi zeytini, hemen Marmarabirlik aldı. Hâlen, 1200 tonu geçen yıldan kalma olmak üzere 5500 ton stok zeytinimiz bulunuyor.”

Ziraat Bankası kredisi

Marmarabirlik olarak Ziraat Bankası ile yaptıkları anlaşmaya göre üreticilerin, ağaçlarının bakımı için düşük faizli kredi alma olanağına da sahip bulunduklarını vurgulayan Marmarabirlik Denetim Kurulu Üyesi, Edincik'in eski Belediye Başkanı Fevzi İpek, Üreticilerimiz, Ziraat Bankası'ndan yüzde 7,5'luk faiz oranıyla kredi alabilirler. Bu konuda devlet de yüzde 50 sübvansiyon sağlıyor” dedi.

Hidamet Asa, Çin'e gidecek

İpek, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa'nın, 7 Nisan 2012 günü, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın başkanlığında Çin'e gidecek heyette yer alacağını belirtirken, şu bilgiyi verdi:

Yönetim Kurulu Başkanımız Asa ile birlikte Genel Müdürümüz İbrahim Minâreci de Çin'e gidecek heyette bulunacak. Bu gezide Marmarabirlik, Çin'de kendisine pazar arayacak. İnanıyorum ki, Çin pazarına da gireceğiz.”

Genel kurul 21 Nisan da


Marmarabirlik'in, Bursa'da gerçekleştireceği genel merkez genel kurulunun ise 21 Nisan 2012'de yapılacağına dikkati çeken Fevzi İpek, 14 Nisan 2012'deki ilk genel kurulda çoğunluk sağlanmasını beklemiyoruz. 21 Nisan 2012'de gerçekleşecek genel kurulda ise yine Hidamet Asa'nın başkanlığında, yönetime talip olacağız” diye konuştu.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı