EDİNCİK SU ZEYTİNYAĞINA COĞRAFİ İŞARET BAŞVURUSU

EDİNCİK SU ZEYTİNYAĞINA COĞRAFİ İŞARET BAŞVURUSU

EDİNCİK ZEYTİNİ VE EDİNCİK SU ZEYTİNYAĞI ÜRÜNLERİNİN COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ BAŞVURU SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Bandırma Ticaret Odası, yöreye ait ürünlerin haksız rekabet ile karşılaşmalarını önlemek, ürünün gelenekselliğini ve yöresel özelliklerini korumak amacıyla tarihi geçmişi uzun yıllara dayanan ve üretim ve yetişme metodu kendine has ürünlerin coğrafi işaretli ürün kapsamına alınmasına yönelik çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Ürünlere coğrafi işaret tescili alınması için yürütülen çalışmalar kapsamında 2022 yılında başvurusu yapılan “Edincik Zeytini” ve “Edincik Su Zeytinyağı”nın başvuru süreci ile ilgili ürünlerin üreticisi Marmarabirlik Edincik Kooperatifi ile görüşüldü.

Üretim metodu, analiz çalışmaları vb. konularda başvuruya destek veren Marmarabirlik Edincik Kooperatifi, sürecin danışmanlığını yapan Balıkesir Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kıralan ile Bandırma Ticaret Odası personeli dosyanın detayları hakkında görüşmek, analizlere eklemelerde bulunmak üzere karşılıklı bilgi alışverişi yapmak için bir araya geldi.

Dosyalar yapılan revizyonların ardından incelenmek üzere Türk Patent ve Marka Kurumu’na gönderilecek olup, tescil sürecinin en kısa zamanda tamamlanması ürünün ve bölgenin tanıla bilirliğinin arttırılmasında önemli rol oynayacaktır.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı