Edincik, geleceğini inşa ediyor

Edincik, geleceğini inşa ediyor

Tarihi beldede restorasyon çalışmalarına hız verildi.

Tarihi kimliği ile ülkenin önemli adreslerinden biri olan Edincik`te anıtlar kuruluna kayıtlı tarihi evlerin restorasyonu sürüyor.

50 bin tl ye kadar karşılıksız hibe kredisi ile eski tarihi evlerin yeniden canlandırılmasına yönelik çalışma tüm hızıyla sürüyor.

Edincik`te 50 nin üzerinde anıtlar kuruluna kayıtlı ev bulunuyor.

Edincikteki tüm evlerin onarılması ardından belde Safranbolu kimliğinde önemli bir turizm merkezi olacak. Son yıllarda yoğun nüfus alan Edincik`te ışık pınarı toplu konut mahallesi ardından yeni inşa edilmekte olan Toki konutları ile beldenin nüfusunun %10 dolayında artması beklenirken, bireysel konut yapımında da önemli artış gözleniyor.

Edincik tarihi; 

Aydıncık adıyla bucak merkezi,   Edincik´in kuruluşu MÖ 4000 2500 yıllarına dayanmaktadır.

MÖ 1073 800 dönemlerinde Persler, Makedonlar ve Roma Bizans hâkimiyetinde kalan şehrin adı Adrestia olarak geçmektedir.

1076 yılında Kutalmışoğlu Süleyman Bey tarafından fethedilerek 30 yıl Türklerin egemenliğine girdikten sonra Sultan Kılıçaslan`ın ölümünden sonra 1106 yılında tekrar Bizanslıların egemenliği altına girmiştir.

1329 yılına kadar Bizans egemenliğinde kalan Edincik bu tarihte Orhan Bey tarafından fethedilerek tekrar Türklerin egemenliğine girmiştir.

Evliya Çelebinin Seyahatnamesinde Edincik´in isminin "Aydıncık Kadılığı" olarak geçtiği ve burada ipek böcekçiliği yapıldığı, tabakhaneleri ve tersanelerinin meşhur olduğu ifade edilmektedir.

Edincik`te Osmanlı Devletinin kuruluş dönemine ait Ulu Camii (1368), Kümbet Camii (1470), gibi önemli eserler bulunmaktadır.



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı