Edincik Esnaf ve Sanatkarlar Odasında Ahmet Sivaslı güven tazeledi.

Edincik Esnaf ve Sanatkarlar Odasında Ahmet Sivaslı güven tazeledi.

Esnaf Odası yönetiminde 10 dönem, 40 yılı geride bırakan Ahmet Sivaslı, 4 yıl sonrası için "Ben yokum" dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar odalarının gedikli Başkanlarından Edincik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Sivaslı gerçekleştirilen genel kurulda 10. kez güven oyu alarak, 44.yıla merdiven dayayan yeni süreç için yeniden göreve getirildi.

224 üyesi bulunan Edincik Esnaf ve Sanatkarlar Odasının Düğün salonundaki genel kurulda Divan Başkanlığına Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem, yardımcılıklarına iseHayri Özden ile Ömer Metin getirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ardından başlayan genel kurulda çalışma raporu, hesap raporu ve denetim kurulu raporlarını BESOB genel sekreteri Hüseyin Savran okudu. Müzakereye sunulan raporlar üzerine söz alan almadı, oylanan raporlar ile Ahmet Sivaslı ve yönetim kurulunun geçen 4 yıla ait çalışma ve faaliyet raporları güven oyu alarak ibra edilirken, Genel kurulda teşekkür konuşması yapan Başkan Ahmet Sivaslı, 40 yıl önce masasına bırakılan 2 defter ile aldığı odayı, bugün geldiği noktaya taşıdığını, bu süreç içinde kendisine yardımcı olan herkese teşekkür ederken, yeni süreç için "40 yılı geride bıraktık, bir 4 yıl daha bize yetki verdiniz, teşekkür ederim, Allah sağlık ve sıhhat verdiği süre içinde onuda yapmak için elimizden geleni ardına koymuyacağımızı bilirsiniz, Ancak söylemek istediğim 4 yıl sonra yapılacak genel kurul için aday olmadığımı şimdiden açıklıyorum." dedi.

Konuşması büyük alkış alan Oda Başkanı Ahmet Sivaslı 40 yıllık esnaf odası başkanlığını 2 kelime ile tanımlarken "Başın düşerse dara, Ahmet Sivaslı'yı ara." diyerek geçmişten günümüze uzanan arterde bu destur ile görev yaptığını ima etti.

Hizmet adamı olarak üyelerinin gönlüne taht kuran Ahmet Sivaslı tüm kararların oy birliği ile geçtiği genel kurulda 11. kez oda başkanlığına seçilirken kendisinden sonra göreve talip olmak isteyenler içinde şimdiden start vermiş oldu.

Edincik Esnaf ve Sanatkarlar Odası genel kurulunda daha sonra 2022-2026 yıllarına kapsayacak çalışma dönemi programı ve tahmini bütçe okundu. Bütçe'de Başkan ve Yönetim kurulu üyeleri için belirlenen huzur haklarının asgari ücretin %10 olarak baz alınması, Ahmet Sivaslı ve ekip arkadaşlarının birkez daha alkış yağmuru ile ıslatılmasına neden oldu.

Genel Kurul Divan Başkanlığını üstlenen Fehmi Erdem, bu bütçe ve bu bütçenin içinde yer alan oturum ve hakkı huzurların miktarına bakıldığında bu işin nekadar özveri ile yapıldığı net olarak anlaşıldığını kaydetti.

Edincik Esnaf ve Sanatkarlar Odası genel kurulunda daha sonra yönetime talip olarak Ahmet Sivaslı başkanlığındaki liste açıklandı. ve yapılan gizli oylama, açık tasnif ile Ahmet Sivaslı'nın başkanlığına yönetim kurulu asıl üyeliklerine; Ahmet Hapçıoğlu, Mustafa Öz, Rahmi Tufan, Yavuz Özcan, Kadir Erbay, Serkan Tonguç, Yedek üyeliklere; Bayram Demir, Kadir Atmaca, Hakan Ergin, Mehmet Dirlik, Ercan Demirbilek, Hakan Ergin ve Mustafa Şener, Denetim kurulu üyeliklerine; İbrahim Uysal, Aydın Gönen, Aydın Atik, Denetim kurulu yedek üyeliklerine; Burak Sülün, Niyazi Yıldızel ve Niyazi Yıldız seçildiler.



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı