Dursunbeyliler, örgütlendi.

Dursunbeyliler, örgütlendi.

Bandırma ve Çevresinde yaşayan Dursunbeyliler kurdukları dernekle kurumsallaştılar.

Bandırma ve çevresinde yaşayan yalşaık 4 bin hane Dursunbeyli, Bandırma`da kurulan dernekle bir çatı altında toplandılar.

Kısa bir süre önce kurulan Dursunbeyliler, Kültür ve Dayanışma derneği`ne bugün kapsamlı bir açılış töreni düzenleyen Dursunbeyliler Küçük Sanayi sitesi sosyal tesisinde gerçekleştirdikleri programda siyaset, Ticaret ve Bürokrasi dünyasını bir araya getirdiler.

K.Sanayi sitesindeki programa Başta Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz başta olmak üzere il Kültür ve Turizm müdürü Mustafa Çaltı, Milletvekili M. Cemal Öztaylan, Belediye Başkanı Sedat Pekel, Belediye Başkan adayları ve beraberindeki meclis üyesi ilçe başkanları yanı sıra kalabalık bir Dursunbeyliler derneği üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Dursunbeyliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr.Cemal Esendemir, çeşitli nedenlerle memleketleri Dursunbey`den çıkarak yolu Bandırma ve çevresine düşen Dursunbeylileri bir arada tutmak, sosyal ve kültürel birlikteliği pekiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Dursunbeyliler salona girerken folklor kıyafetli hostesler lokum ve kolanya ile karşıladı.

 

Organizasyona kültürel katkı sağlayan DUFAD-BARANA Yön.Krl. Adına Bşk. Yrd. Ümit KALKMAZ yaptığı açıklamada, Dursunbey Folklor Araştırma Eğitim ve Turizm Derneği adı altında geriye dönük bilinen 200 yıllık BARANA KÜLTÜRÜNÜ yaşatan bir ekip olarak, Dursunbey`in kültürel geçmişini günümüzde yaşayıp, geleceğe taşıma noktasında önemli bir misyon üsetlendiklerini söyledi.

Dursunbey Barana ekiplerinin gösterisini izleyen Dursunbeyliler aynı zamanda yörenin Kültür Bakanlığı ağaç oyna sanatçısı Turhan Kaplan`ın el yapımı su yatığı ve ahşap işlemeli el sanatı eserlerini izlediler.



ümit kalkmaz
11.03.2014 15:29:40
Güney Marmara Dursunbeyliler Dernek açılışı ile ilgili haberiniz için teşekkür ederiz. Ümit Kalkmaz

  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli