Dursunbey'den Kazdağlarına sıçradı

Dursunbey

Hafta sonu Dursunbey Çanakçı'da baş gösteren orman yangınının önü alınırken, bu sabah Edremit Kazdağlarında görülen yangında söndürme çalışmaları sürdürülüyor

Edremit Kavurmacılar Mahallesi sınırlarında Kazdağları Milli Parkı içerisinde ormanlık alanda bugünü saat 09.18 sıralarında tek noktada başlayan yangına kısa sürede müdahale edildi. Yangının başladığı bölgenin sarp bir arazi yapısına sahip olması nedeniyle havadan müdahale yoluyla söndürme çalışmaları sürdürülüyor..

An itibariyle sündürme çalışmalarına 7 helikopter 1 uçak katıldı. Ayrıca yerde müdahale için yangın müdahale ekipleri bölgeye intikal ettirildi.

Alana çok sayıda arazöz, su ikmal aracı, tanker ve yangın ekibi sevk edildi. Yangın söndürme çalışmaları Valilik koordinasyonu altında ilgili bütün kurumların işbirliğiyle etkili şekilde sürdürülüyor.

Çanakçı Yangını Kontrol Altına Alındı 

Dursunbey İlçesine bağlı Çanakçı Mahallesinde yaşanan yangın kontrol altına alındı. Ekipler ile birlikte helikopter desteği de sağlanmasıyla ormanlık alanda başlayan yangının hızlı ve etkili bir müdahaleyle kontrol altına alınması dolayısıyla Vali Hasan Şıldak sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla açıklamada bulundu. Vali Şıldak bugünkü yaşanan yangında görevli tüm personele ve destek veren vatandaşlara teşekkür etti. 



Anahtar Kelimeler: Dursunbey' Kazdağlarına sıçradı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı