Dünya`nın en büyük amfi tiyatrosu açıldı

Dünya`nın en büyük amfi tiyatrosu açıldı

Edremit`teki açılışa Ahmet Özhan`ın yanı sıra ünlü isimler hazır bulundu






Edremit Ülkütepe'de on yıl önce temeli atılan Edremit Amfi Tiyatrosu” törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç, Edremit için bir ‘düş'ün daha gerçek oldu” dedi.

Edremit ilçesi Ülkütepe Mevkisinde on yıl önce temeli atılan Milattan sonra Türkiye'de yapılan en büyük amfi tiyatro olma unvanını taşıyan Edremit Amfi Tiyatrosu” açılış nedeni ile yapılan konserde 7 bin 500 kişiyi ağırladı.
Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç`ın dev projelerinden birisi olan Milattan Sonra ülkemizde yapılan en büyük amfi tiyatro olma unvanını taşıyan Edremit Amfi Tiyatro, ilk konserinde 7 bin 500 kişiyi ağırladığını, Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Edremit için bir düş'ün daha gerçek olduğunu” ifade etti.
6 bin 800 kişilik oturma kapasitesi ile projelendirilen Edremit Amfi Tiyatro ilk konserinde adeta dolup taştı. Yaklaşık 7 bin 500 kişinin katıldığı ilk konser büyük beğeni topladı. Birbirinden güzel eserlerin sunulduğu konserde ilk olarak bölgemizin tanınmış grubu Grup Ülkü Han sahne aldı. Yaklaşık yarım saatlik bir performanstan sonra sahneyi Mevlüthan İsmail Coşar ve Diyanet İşleri Korosu aldı. Kuranı Kerim okunmasından sonra birbirinden güzel ilahiler milattan sonra Türkiye`de yapılan en büyük amfi tiyatroyu dolduran binlerce kişiye gönül ziyafeti yaşattı. İsmail Coşar ve ekibi sahne aldıktan sonra Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç teşekkür plaketi sundu.
Plaket sonrasında sahnede Edremit Körfezinin her yerinde bu güzel etkinliğe katılmak için gelen davetlilere seslenen Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç ilk döneminde yapımına başlanan ve yıllarca kaderine terk edilen Milattan sonra Türkiye`de yapılan en büyük amfi tiyatronun yine kendi döneminde yoğun bir çalışma sonrasında tamamlandığını ifade etti. Edremit`i, Edremitlileri ve Edremit Körfezinde yaşayan herkesi karşılıksız sevdiklerini bölgemize hizmet
için çalışmaların yoğun bir şekilde devam edeceğini ifade eden Kılıç "Bizler Ankara`ya gidebilmek için çalışmıyoruz. Ankara`dakilerin bizden bir fazlası yok. Biz Edremit ve Edremit Körfezine yararlı olmak için çalışmalarımızı hedeflendirdik bunun için aralıksız çalışıyoruz" dedi.
Daha sonra sahneye ünlü seslerimizden Ahmet Özhan çıktı. Yılların sanatçısı Özhan ilahileri ile amfi tiyatroya gelen Edremit Körfez halkının gönül pencerelerine konuk oldu. Özhan konseri öncesinde böyle büyük bir eserde sahne almaktan memnuniyet duyduğunu ve önümüzdeki günlerde çeşitli vesileler ile tekrar Edremit Amfi Tiyatro`da, Edremit Körfezi halkı ile bir araya gelmek istediğini ifade etti.
Ahmet Özhan`ın sahne almasında sonra İzmir Semazen Takımı sahne aldı. İki sema gösterisi sunun üç kişilik semazen takımı büyük beğeni topladı.
Semazenlerin anlamlı gösterisinden sonra tarihimizin vazgeçilmezi olan Mehteran Takımı sahnede yerini aldı. Turgutlu As Mehteran Takımı çaldığı birbirinden güzel eserleri ile izleyenleri coşturdu. Mehteran Takımının son eserine ise başlangıç komutunu Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç verdi.
Gecenin sonunda ise Edremit Belediyesi personelinden kurulmuş olan ve
yaklaşık 4 aydan beri çalışmalarına aralıksız devam eden Halk Oyunları
Ekibi bölgemizin birbirinden güzel halk oyunlarını sahneledi.
Açılış nedeni ile düzenlenen ilk konsere Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç ev sahipliği yaparken, Edremit Kaymakamı Osman Tunç, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyraz, Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, Karaağaç Belediye Başkanı Arif Efetekin, Edremit AK Parti İlçe Başkanı Harun Yüzüak, Edremit Müftüsü
Ramazan Tekin, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve çok sayıda davetli ile Edremitliler katıldı.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı