Dr. Selim Panç: “Ülkemizde ‘Afet Bakanlığı’ kurulmalı”

Dr. Selim Panç: “Ülkemizde ‘Afet Bakanlığı’ kurulmalı”

Dr. Selim Panç, gönüllü olarak gidip, bir hafta süreyle Adıyaman’a bağlı Besni ilçesi Devlet Hastanesi’nde, depremzedelere sağlık hizmeti verdi.

CHP Bandırma önceki İlçe Başkanı, milletvekili aday adayı Dr. Selim Panç, gönüllü olarak gidip, bir hafta süreyle Adıyaman’a bağlı Besni ilçesi Devlet Hastanesi’nde, depremzedelere sağlık hizmeti verdi.

Panç, 77 bin nüfusa sahip Besni’nin Devlet Hastanesi acil servisinde, ihtiyaç üzerine kardiyolog olarak çalıştığını belirterek, şunları söyledi:

“Besni’de sıcaklık en az -10’larda seyrediyor. Su, elektrik ve doğalgaz yok. Ancak altıncı gün, o da pek temiz olmayan bir suyla duş alabildim. Hep aynı kıyafetler üzerimdeydi. Isıtıcı ve konaklama problemleri çok fazla. Bu arada çocuklarda ishal vakaları, yetişkin ve yaşlılarda ise solunum hastalıkları olarak bronşit ve astım çok arttı. Bizim sınırımızdaki Suriye’de ise kolera yayılmaya başladı. Buradaki insanlar genellikle gariban ve kaderci. Enkazın altında bu iktidar kaldı, millet ise kenetlenerek tek yürek durumunda depremzedelere yardıma koştu. Deprem sonrasında, ilk günlerde askeriye, AFAD ve Kızılay, yani devlet yoktu.”

AFET BAKANLIĞI KURULMALI

Ülkemizde acilen “Afet Bakanlığı” kurulması gerektiğine dikkati çeken Panç, “Yalnız deprem değil, her çeşit afet için bu bakanlığın kurulması zorunlu duruma geldi” dedi.

SEÇİM ZAMANINDA YAPILMAK ZORUNDA

Anayasa’ya göre seçimlerin ertelenmesinin mümkün olmadığına vurgu yapan Panç, şu değerlendirmede bulundu:

“Bu iktidarın, başta deprem olmak üzere her alanda yaptığı tahribatla milletin yaralarını sarması mümkün değildir. Anayasamıza göre seçim, ancak savaşta, TBMM kararıyla yenilenebilir. Mayıs ayına seçimin yetişmesi zor görünüyor. Ancak haziran ayında mutlaka seçim yapılmalıdır. Bu siyasi iktidar seçimden kaçamaz. Unutulmasın ki, bu ülke, Kurtuluş Savaşı günlerinde bile seçim yapmıştır.” ÖNDER BALIKÇI



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı