Dr. Dadan’dan Erdek’e bakış

Dr. Dadan’dan Erdek’e bakış

Dr. Kadir Dadan “Erdek yıllardan beri geriledi”

Erdekli Doktor Kadir Dadan, “Erdek yıllardan beri geri gidiyor” dedi.

Balıkesir merkez doğumlu olup, 15 yıldan beri Erdek’te yaşayan, geçtiğimiz günlerde emekli olan Dr. Dadan, şu değerlendirmede bulundu:

“Erdek’te 50 yıldır turizm yapılıyor. Ancak Erdek’in turizm konusunda en küçük bir planı, sistematik yaklaşımı yok. Turizm konusunda hiçbir gerçekçi göstergeye sahip değil. Günübirlikçi turistler ile beş yıldızlı oteller iç içe. Oysa Erdek, turizmde Güney Fransa ve İtalya gibi konuma gelebilir. Yeter ki denizini temiz tutsun. Bu nedenle Erdek’in karşı sahilinde kurulacak sanayi tesislerine karşı çıkıyoruz. Erdek’e son 20 yıldan beri hastane ve caminin dışında devletin hiçbir yatırımı yok. Erdek’e sanatsal ve kültürel anlamda hizmet verecek bir salon bile bulunmuyor. Mevcut yerel yönetimin başında bulunan kişi, ‘Belediyenin borçlarını kapattık’ diyor. Bu borçları kim yaptı? Belediyenin sürahisinden boşalan sular nereye gitti? Birilerine mi gitti? Üstelik bu kentin yerel yönetimi, 10 yıl da merkezi hükümete ait siyasilerin, yani AKP’nin elindeydi. Hüseyin Sarı ve Hüseyin Aysan görevdeydi. Cumhuriyette beri Erdek’e kamu binaları yapılmadı. Halen duruşmalar, küçük odalarda görülüyor. Üstelik Erdek’in bir de siyasi eniştesi var.”

Belediye başkanlarının halkla bütünleşmedikleri halkı sürece katmadıkları takdirde başarılı olamayacaklarını vurgulayan Dr. Dadan, “Siyasi gelişmeleri izliyorum. Gerekirse önümüzdeki yerel seçimde bağımsız aday olabilirim” dedi.

Dr. Kadir Dadan, yeşile ve doğanın gücüne inandığını belirterek, Erdek’e bağlı Ocaklar Mahallesi’nde, özel buğdaydan üretilen ve “Doktor ekmeği” olarak anılan ekmek ile ilgili şu bilgiyi verdi:

“Bu ekmeğin buğdayını, Paşalimanı Adası’nda, sanayiden uzak bir alanda üretiyoruz. Bu buğdaylar yerli ve uzun saplı. Buğdayı taş değirmende öğütüyor, ekşi hamurla fırında pişiriyoruz. Bundan dolayı da çok lezzetli bir ekmek ortaya çıkıyor. Bu ekmeği, pazartesi ve perşembe günleri, Ocaklar’daki Gülmüş Fırını, haftada 70-80 adet çıkarıyor.”ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: . Dadan’ Erdek’ bakış
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı