Dr. Civaner ile psikososyal sorunlar

Dr. Civaner ile psikososyal sorunlar

Dr. Ali İhsan Civaner:”Yüksek sesle konuşursanız, sesinizi duyarlar; alçak sesle konuşursanız, sizi dinlerler”





Özel Dünya Tıp Merkezi'nde görevli Nöroloji ve Psikiyatri Uzmanı Dr. Ali İhsan Civaner, susan toplumların fobili olduğuna dikkati çekerken, Herkes, düşüncesini rahatlıkla dile getirebilme olanağına sahip olmalıdır. Susan toplum, tehlikeli toplumdur. Tabii ki, konuşan topluma sahip olabilmenin başlıca koşulu da demokrasi kültürünü hazmetmektir” dedi.

Çocuklarımızın, gelecekte başarılı olabilmeleri için onlara doğru düşünme, problem çözme ve soru sorma bilincini aşılamamız gerektiğinin altını çizen Dr. Civaner, Tabii ki, bunların yanı sıra irade, beceri ve zekâ da, başarıya önemli katkı sağlayan etkenlerdir” diye konuştu.

Dünyada yapılan bilimsel araştırmalara göre, en zekânın, politikacılar için yeterli olduğuna işaret eden Civaner, Buna göre, Bakanlık yapmak için yüzde 10'luk bir zekâ yeterlidir. Oysa bir marangoz için en az yüzde 18 zekâ gerekir” dedi.

Cahillerin, cüretkâr; yetersizlerin, etkisiz, mazlumların ise Kraldan çok kralcı” olduğunu öne süren Dr. Ali İhsan Civaner, Şeytanla dansedersen, şeytan değişmez, sen değişirsin” değerlendirmesinde bulundu.

Kadınların güçlü oldukları toplumlarda yolsuzlukların azalacağını, kadınları ikinci plânda bulunan toplumların ise uygarlık yarışında geri kalacaklarını vurgulayan Civaner, insanların mutlu olmaya haklarının bulunduğunu belirtti.

Toplumsal ve aile içi ilişkilerde üslubun önemine de dikkati çeken Dr. Civaner, Yüksek sesle konuşursanız, sesinizi duyarlar; alçak sesle konuşursanız, sizi dinlerler” diye konuştu.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli