DP`de çevre ön koşul.

DP`de çevre ön koşul.

Genel Başkan N.Kemal Zeybek İstanbul`da çevreci kuruluş Greenpeace Akdeniz`i ziyaret ederek GDO`ya karşı imza attı.





_________________________________/  Zeki KARADENİZ

Genel Başkan N.Kemal Zeybek İstanbul`da çevreci kuruluş Greenpeace Akdeniz`i ziyaret ederek GDO`ya karşı imza attı.

Bandırma limanından Türkiye ye sokulması ardından çevreci kuruluşların gündemini oluşturan genetiği ile oynanmış ürünler (GDO) ithalatı ile ilgili mücadele sürüyor.

Bir süre Önce ünlü çevreci Demokrat parti genel başkan Yardımcısı Dr.Nuran Talu tarafından da makale konusu yapılan GDO lu ürünlerin yaşamsal risk`i, Bu kez partinin en üst noktası, Genel başkan nezdinde destek geldi.

Demokrat parti genel başkanı Namık Kemal Zeybek İstanbul`da gerçekleştirdiği başkanlık divanı sonrası  Çevreci Sivil Toplum kuruluşu olan Greenpeace Akdeniz`i ziyaret ederek GDO`ya karşı imza attı..

Böylece parlomento`da grubu bulunan partiler GDO lu ürün ithalatı ile ülke insanının genetiği ile oynanacağı çok ciddi bir konuya karşı duyarsız kalırken, Demokrat parti genel başkanı Namık Kemal Zeybek bizzat
Çevreci Sivi Toplum kuruluşu olan Greenpeace Akdeniz`i ziyaret ederek GDO`ya karşı imza attı.. 

Demokrat parti genel başkanı Namık Kemal Zeybek`in İstanbul` daki bu önemli buluşmasına genel başkan yardımcısı Dr.Nuran Talu`da eşlik etti
.

Zeybek: Yediğimiz gıdalardan endişeliyim”

Yediğimiz gıda maddelerinin içinde, GDO'lu ürünler olmadığına nasıl inanacağız? Endişe içindeyim. Annelere sesleniyorum, çocuklarınıza yedirdiğiniz gıdadan emin olmak, hangi hayvan gıdasını tükettiğinizi bilmek ve en önemlisi sağlıklı gıda ile beslenmek sizin en doğal hakkınız. Kamuoyunun iradesini hiçe sayan bu uygulamalara karşı durun.” Greenpeace'in Akdeniz Ofisini ziyaret eden DP Lideri Zeybek, Sağlığın için GDO'ya karşı imza at” kampanyasına destek veren ilk siyasi parti lideri oldu.
Greenpeace Akdeniz Genel Direktörü Dr. Özemsi Uygar Özemsi Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek'in GDO'lu ürünlerin ithalatına karşı tutum almalarını memnunlukla karşıladıklarını söyledi
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Greenpeace'in Sağlığın için GDO'ya karşı imza at” kampanyasına imza attı.
Greenpeace'in Akdeniz Ofisini ziyaret eden DP Lideri Zeybek,
Sağlığın için GDO'ya karşı imza at” kampanyasına destek veren ilk siyasi parti lideri oldu.
Endişe içindeyim.”

Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek ve Greenpeace Akdeniz'in Genel Direktörü Dr. Uygar Özemsi yaptıkları sohbette, ülkemizin gıda egemenliğini tehdit eden GDO'lu ürünlerin ithali konusunu tartıştı.
Namık Kemal Zeybek, Türkiye 'de bu ay ithalatına izin verilen GDO'lu (genetiği değiştirilmiş mikroorganizmaların) ürünlerin, insan sağlığı ve biyolojik çeşitlilik üzerine olan riskleri konusunda Greenpeace yetkilileri ile yaptığı toplantıda, yediğimiz gıda maddelerinde GDO'lu ürünler olmadığına nasıl inanacağız? Endişe içindeyim” diye konuştu.
Son 10 yılda Türkiye'de ne yazık ki GDO üretimine dayalı hammadde kullanan pek çok şirketin ürünlerinin, insanımız tarafından tüketilmeye başladığını ve bu yönde Hükümetin kontrol mekanizmalarının işlemediğini söyleyen Zeybek, Biyogüvenlik Kurulu'nun 13 GDO'lu mısırın ithalat başvurusunu kabul etmesinin, bu Hükümetin, her zaman yaptığı ben yaptım oldu” tutumunun yeni bir örneği olduğunu söyledi.
Hükümetin bu konuya bakışı insanlık dışı”

DP Lideri Namık Kemal Zeybek, GDO tehlikesi konusunda şunları söyledi:
Hükümetin, ‘Hayvanlarda yem amaçlı kullanılacak' diye savunduğu bu uygulama, Başbakan Erdoğan ve arkadaşlarının canlı varlıklara bakışının da insanlık dışı bir göstergesi..
Çünkü, hem hayvanları bu tehlikeli GDO'lu yemlerle besleyeceksiniz, hem de GDO`lu yemlerle beslenen bu hayvanların etini, sütünü, yumurtasını, peynirini halkımızın sofrasına koyacaksınız ve insanlarımıza yedireceksiniz..
Annelere sesleniyorum, çocuklarınıza yedirdiğiniz gıdadan emin olmak, hangi hayvan gıdasını tükettiğinizi bilmek ve en önemlisi sağlıklı gıda ile beslenmek sizin en doğal hakkınız.
Kamuoyunun iradesini hiçe sayan bu uygulamalara karşı durun.


Zeybek; Ülkemizin tarımını dışa bağımlı hale getirmek
vatan hainliğidir.”
GDO'ların insan ve canlı sağlığı üzerinde kontrol edilemeyecek risklerini hiçe sayarak, halkımızı deney tahtası yapmak ve ülkemizin tarımını dışa bağımlı hale getirmek vatan hainliğidir.
GDO'lu ürünlerin dünyadaki açlığa son vereceği iddiası ile faydalı olduğunu savunanları uyarıyorum.
Bu açlığın sebebi gıdanın yetersiz olması değil, üretilenin adil paylaşılmamasıdır.
İnsanı ‘insan' olarak değil, sadece bir ‘tüketici' olarak gören siyasi zihniyeti kınıyorum.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli