DP ilçede istifa depremi

DP ilçede istifa depremi

Başkan Bülent Öztuna, Büyük Kongre dönüşü partisinden istifa etti.

Türk siyasi hayatında "Pazara kadar değil, mezara kadar" felsefesinin vücut bulduğu Demokrat Partide istifa depremi.

Hafta sonu Ankara'da gerçekleşen parti kurultatına kalabalık bir katılım sağlayan Bandırma ilçe başkanlığı, GİK listelerinde yer bulamayınca dönüş istifa ile son buldu. Ankara dönüşü yazılı bir açıklamada nulunan Demokrat Parti ilçe Başkanı Bülent Öztuna, Gültekin Uysal'ın genel başkanlık için güven oyu aldığı büyük kongrede güçlü Bandırma teşkilatının GİK listesinde yer bulamaması üzerine istifa kararı aldıkları öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre önceki Başkan Mustafa Ataç'ın GİK listesinde olması adına verilen çabanın, Genel merkez tarafından itibar görmemesi Bandırma teşkilatını kızdırdı. Gerek il başkanlığı, gerekse Genel başkanlık tarafından itibar görmeyen Mustafa Ataç ismi Bandırma ilçe başkanlığını istifaya götüren yol oldu.

Öztuna'nın istifasına yönelik açıklamada bulunan Demokrat Parti il Başkanı Işın Gümüşyay, " İstifa kişinin şahsi tasarrufudur, saygı duyarız, bizim Başkan Bülent Öztuna ile bir sorunumuz sözkonusu değil, istifa kararıyla ilgili düşüncelerini bizimle paylaştı. Herşeyin hayırlısı olsun, yeni bir görevlendirme için çalışmalarımız sürüyor." dedi.



Anahtar Kelimeler: ilçede istifa depremi
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı