DP Genel Başkanı Uysal; ?Fikri esir, vicdanı esir nesiller?

DP Genel Başkanı Uysal; ?Fikri esir, vicdanı esir nesiller?

?24 Kasım´a dair ilk temennimiz, öğretmenlerimizin hak ettiklerine kavuştukları yarınlardır?

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

?24 Kasım´a dair ilk temennimiz, öğretmenlerimizin hak ettiklerine kavuştukları yarınlardır.?

?Hükümet 14 senedir, her bakan değişikliği ile eğitim sisteminde köklü değişiklikliler yapmış ancak eğitim kalitesinin artmasında muvaffak olamamıştır.?


(DP Basın Merkezi ? 23 Kasım 2016) Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda ?24 Kasım´a dair ilk temennimiz, öğretmenlerimizin hak ettiklerine kavuştukları yarınlardır? dedi.

Yayınladığı mesajda özellikle eğitimin önemine işaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, şunları ifade etti:

?Fikri esir, vicdanı esir nesiller?

?Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk´ün ?Öğretmenler! Cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister? diyerek hedeflerini belirlediği öğretmenlerin yetişmesi, cumhuriyetin temel ilkelerinin mevcudiyeti ile kaimdir. Bunun içindir ki, demokrasimize ve birliğimize kast eden terör örgütlerinin ilk hedefi cumhuriyet ve kazanımları olmuştur.

Cumhuriyetle, sistemle, getirileri ile bir hesaplaşma içine girenler ve hesaplaşmaya girilmesine müsaade edenler; FETÖ ve benzeri örgütlerin fikri ve vicdani hurafelerinin ve yalanlarının esareti altında olan nesillerin yetişmesinde sorumlulardır.

15 Temmuz gecesi gerçekleşen hain darbe girişimi ve bu girişimin arkasındaki örgüt çözüldükçe, eğitimin önemi daha da çok anlaşılmaktadır.

Geçmişte ?tam bir isabet? ile ?Paralel Devlet Yapılanması? adı verilen Fettullahçı Terör Örgütü, yapılaşmasında ?bir devlet mantığı ile? eğitim sistemini ?temel? almış, ne yazıktır ki Türkiye´de eğitim sisteminin açıklarından ve eksiklerinden yararlanarak, ilk önce eğitim sistemi içinde örgütlenmeye başlamıştır.

Çeşitli zamanlarda devletin rızası ile ?güya? eğitim yükünü sırtlayan FETÖ, eğitim kurumu adı altında terör yuvaları açmış, militan yetiştirmiş, dahası bu militanları yetiştirecek öğretmenleri de bu yöntemle tasnif etmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk´ün şu veciz ifadesi, adeta bir ders niteliğindedir;
?Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir.?

Bugün, FETÖ operasyonlarının en çok yürütüldüğü sahalar olan ordu, yargı ve emniyet birimlerinden önce ve evvel olarak FETÖ´ye bağlı okul, üniversite ve yurtların kapatılması, bu gerçeğin bir kanıtıdır.

Eylül ayı içinde Sayın Başbakan´ın PKK terör örgütüne mensubiyeti, irtibatı veya iltisakı bulunan 14 bin öğretmen olduğuna dair itirafı, kaygı vericidir. Devletin40 yıla yakındır mücadele ettiği, bölücü bir terör örgütü ile irtibatı olan kişi ya da kişilerin bugüne kadar ihraç edilmemiş olması, dahası ?beslenmesi? ve bu kişilerin bölücü amaç ve emellerini gençlerimize aşılamasına göz yumulması, akıl ve izan yoksunluğundan ötedir.

Daha da kaygı verici olan, ?öğretmen? demeye ar ettiğimiz bu kişilerin yetiştirdiği bireyler bugün nerededir? FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerinin kurduğu bu silsile nasıl kesilecektir?

?Eğitim kalitesinin artmasında muvaffak olamadılar?



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli