Dost ve çalışma arkadaşlarıyla buluştu

Dost ve çalışma arkadaşlarıyla buluştu

KEV Özel Lisesi'nin ilk müdürü Şevket Dönmez, Bandırma'da




Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı(KEV) Özel Lisesi'nin kurucu müdürü Şevket Dönmez, Bandırma'ya gelerek, dost ve yakınları, eski çalışma arkadaşlarını ziyaret etti. Hâlen, Bahçeşehir Koleji olarak hizmet veren okulda, 1985-1990 yılları arasında görev yapan 71 yaşındaki Dönmez, okulun ilk yıllarını şöyle anlattı:

O yıllarda, Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı'nın başkanlığını Kaymakam Sıtkı Aslan, 2. Başkanlığını ise Belediye Başkanı Hasan Sur yapıyordu. Aslan, Sur ve yönetim kurulu üyesi Erdoğan Edin, o yıllarda Bursa'da görev yaptığım üniversiteye gelerek, benimle görüşüp, kurucu okul müdürlüğünü önerdiler. Koşullarda anlaştık ve görevi kabul ettim. Okulun öğretmen kadrosunu oluşturma görevini de bana verdiler. Benimle birlikte branşdaşlarım olan İngilizce öğretmenleri Erol Koparan ve İsmail Bileyci de Bursa'dan getirirken, okulun diğer branş öğretmenlerini de Bandırma'dan seçtim. Görev yaptığım o yıllarda, okulumuzdaki İngilizce öğretiminin kalitesi çok yüksekti. Bilhassa İngilizce hazırlık sınıfında işi çok sıkı tutuyorduk. 10 üzerinden 7 almayan öğrenciyi kesinlikle sınıf geçirmiyorduk.”

1985-1985 eğitim-öğretim yılında, okulun ortaokul bölümünü 108 öğrenciyle  açtıklarını vurgulayan Dönmez, Bandırma için böylesine önemli bir eğitim-öğretim yuvasının ilçeye kazandırılmasına katkı sağlamanın mutluluğunu hiçbir zaman unutmam” dedi.

Hâlen yaşamını sürdürdüğü Tekirdağ'dan Bandırma'ya gelen Dönmez, o yıllarda müdürlük yaptığı okulda müdür yardımcılığını ve coğrafya öğretmenliğini üstlenen Ö. Lütfü Kaptanoğlu ve edebiyat öğretmeni Önder Balıkçı ile de özlem giderdi.

Şevket Dönmez, uzun yıllardır masa tenisi hakemliğini de sürdürüyor.

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı