Döneminin yerel mega star´ı anlattı

Döneminin yerel mega star´ı anlattı

Bandırma´nın eski tiyatrocularından Ferit Öter, Bandırma´nın tiyatrolu günlerini anlattı.

Hâlen 88 yaşında bulunan Öter, "Tiyatro benim için bir sevdadır" dedi.

Öter, Bandırma´nın tiyatrolu yıllarını anlattı "Tiyatro bir sevdadır"

1950´li yıllarda, Halil Kasal ve kendisinin yönetimindeki tiyatro topluluğunda, Bandırma´da birçok ölümsüz oyuna imza attıklarını vurgulayan Öter, "O yıllarda en önemli sorunumuz, oyunlarımızın sahnelenmesi için salon bulamamamızdı. Bu arada, oyunlarımızda rol almak için bayan oyuncu da bulmakta güçlük çekmemiz nedeniyle ya eserlerdeki kadın oyuncuyu, tekstimizden çıkarır, ya da yerine erkek oyuncu monte ederdik. Dekorları ve makyajlarımızı kendimiz yapardık" diye konuştu.

/resimler/2018-1/19/2239347110122.jpg

Rol aldıkları birçok oyunu önce Karacabey, Mustafa Kemalpaşa, Susurluk gibi ilçelerde sahneye koyduktan sonra Bandırma´da sahnelediklerini belirten Öter, şunları söyledi:

"O yıllarda Bandırmalılar, tiyatroya büyük ilgi gösterirlerdi. Oyunlarımız için ücret almazdık. Oyunları izlemek isteyenler için davetiyeler dağıtılırdı. Çoğu klâsik olmak üzere çok sayıda oyun sergiledik. Bu oyunlarda birçok Bandırmalı oyuncu rol aldı. Ben, o yıllarda Bandırma İcra Dairesi´nde çalışıyordum. 32 yaşından itibaren yaklaşık 15 yıl süreyle birçok oyunda rol aldım. İlk oyunum küçük bir rol aldığım ´Beyaz Baykuş´tu."

/resimler/2018-1/19/2233457259577.jpg

GENÇ TİYATROCULAR, ÖTER´İN YANINDA

Bu arada, Bandırma´da, Batuhan Turhan´ın yönetiminde başarılı oyunlar sahneleyen "Emek Tiyatrosu", Ferit Öter´i ziyaret ederek, önerilerini aldılar. Öter, "Bizden sonra Bandırma´daki tiyatronun gençleştiğini görmekten büyük mutluluk duydum. Futbol, basketbol son yıllarda gençler arasında çok ilgi görüyor. Ancak gençlere önerim mutlaka tiyatroyla uğraşmalarıdır. Siz genç tiyatrocu kardeşlerime de önerim, ´tiyatroya sarılın´ olacaktır. Sizlere başarılar diliyorum" dedi.  Önder BALIKÇI

/resimler/2018-1/19/2240041016945.jpg

Gazeteci yazar Önder Balıkçı, gençlik yıllarında tiyatrolarını hayranlıkla takip ettiği Ferit Öter ile geçmişe dair söyleşisi ardından kendisine kitabını armağan etti.



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı