DOLU DOLU FESTİVAL PROGRAMI

DOLU DOLU FESTİVAL PROGRAMI

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza: ‘'26. Uluslar arası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivalinde beş kardeş şehir Bandırmalılarla buluşacak ‘'Festivalin ilk günü Despina Vandi sahne alacak''

 

26. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali kardeş şehirler buluşması ile başlayacak.

Konuyla ilgili olarak AA muhabirine  28 Mayıs tarihinde Uluslararası Kuşcenneti  Kültür ve Sanat Festivalimiz başlayacağı bilgisini veren Belediye Başkanı Dursun Mirza,  ‘' Festival 31 Mayısa kadar sürecek. Festivalde ilk gün kardeş şehirler günümüz olacak.  Bandırma'nın köklerinin olduğu Yunanistan'ın Kavala kenti.belediye başkanı ve yardımcısı festivale katılacak. Bulgaristan'ın Nikopol kentinin belediye başkanı gelecek, Almanya'nın Kamen kenti belediye başkanı ,Ukrayna'nın Lutsk  kenti folklor ekibi, Abhazya , Sochum  folklor ekibi Festivalde birinci günü bizimle birlikte olacak. İlk gün sahneye Akdenizin büyülü sesi Yunanlı sanatçı  Despina Vandi çıkacak ‘'dedi.

Festivalde  Yunasitan'ın-Kavala Akrites Amvrosias Halk dansları ekibi, Abhazya Anjuwa Kafkas Dansları Ekibi, Ukrayna Volynianka Halk Dansları ekibi gösteriler sunarken, Festival,  Fettah Can, Emre Aydın ve Bengü konserleriyle renklenecek.

Dursun Mirza, ‘'Bu yıl 26.ncısı yapılacak olan Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivaline sanatçı yağacak. 4 gün sürecek festival boyunca paneller, mahalle etkinlikleri tiyatrolar, sergiler halkımız ile buluşacak.

8-9 Mayıs tarihinde  İİBF Üniversitemizin bahar şenliği var. Belediye olarak onlara da katkı yapacağız. 10 Mayıs tarihinde de Livatya semtinde Hıdırellez (Roman) şenliği düzenleyeceğiz. 17 Mayıs tarihinde sahil şenliği başlıyor. Yerel sanatçılarımız burada sahne alacaklar. Mayıs ayı etkinliklerimiz 19 Mayıs Gençlik Konserleri ile sürecek.''

 



Anahtar Kelimeler: DOLU DOLU FESTİVAL PROGRAMI
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli