Doğalgaz çalışmaları COVIT-19'a takıldı.

Doğalgaz çalışmaları COVIT-19

Erdek Belediye Başkan Vekili Yapakçı: “Doğalgaz çalışmaları pandemi nedeniyle askıya alındı”

Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, belediyenin gelirlerinin yüzde 40’ının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne gittiğini belirtti.

Erdek Belediye Meclisi’nin nisan ayı olağan toplantısında, belediye başkanlığının 2020 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında, meclis üyelerine görsel sunumla bilgi veren Yapakçı, “Çok zor ekonomik ortam ve koşullarda bulunmamıza rağmen son iki yılda, tahakkuk da olsa gelirlerimiz, giderlerimizin üstüne çıktı” dedi.

2020 yılında, belediye personelinin geçmiş aylara yönelik alacakları için 19 maaş ödediklerini vurgulayan Yapakçı, belediyenin kamu borçlarının tasfiyesi gerçekleştiğinde rahatlayacaklarını bildirdi.

Son iki yıldan beri müfettişlerin, belediyeyi mesken edindiklerine işaret eden Yapakçı, “Müfettişlerin istedikleri evraklarla uğraşmaktan personelimizin rutin çalışmaları bile aksıyor. Ancak alnımız açık. Yasa ve yönetmeliklere aykırı hiçbir işimiz yok” dedi.

Belediye hizmetleri için geçen yıl hiçbir araç kiralamayarak tasarrufa gittiklerine dikkati çeken Yapakçı, Erdek’in, “Kademe” bölgesine, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından “çöp aktarma istasyonu” kurulacağını belirterek, “Böylece çöplerimizi, Bandırma’daki çöp aktarma istasyonuna göndermekten kurtulacağız. Bu da belediyemiz araçlarının zaman kaybını ve yıpranmalarını önleyecektir” diye konuştu.

Erdek’teki doğalgaz çalışmalarını yetkili firmanın, pandemi nedeniyle askıya aldığını bildiren Yapakçı, şunları söyledi:

“İlçemizdeki doğalgaz yatırımları pandemi nedeniyle yarı yarıya düştü. Buna rağmen doğalgaz firması, Erdeklilerin ilgisinden çok memnun ve beklediğinin üzerinde abone yaptığını belirtiyor. Pandemiden biraz nefes alındığı takdirde firma, abone çalışmalarını yeniden başlatacak. Ocaklar mahallemizin de 2021 yılı sonunda doğalgaza kavuşacağını tahmin ediyorum.”

Kapıdağ’ın “bitki atlası” çalışmalarının da sürdüğünün altını çizen Yapakçı, “Bu konuda Balıkesir Üniversitesi’nin değerli öğretim üyeleri iki yıldır çalışma yapıyorlar. Önemli bitki türlerine rastladılar. Hatta bazı bitkiler için ‘Bu bitki Karadeniz’de olmalıydı’, ‘Bu bitki Akdeniz’de olmalıydı’ diyorlar. Çalışmalar, son dönemde pandemi nedeniyle biraz aksadı. Pandemiyi atlattığımız takdirde bu çalışmaların tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.

Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı’nın verdiği bilgilerin ardından belediye başkanlığının 2020 yılı çalışma raporu oylandı. AK Parti’nin ret oyu verdiği rapor, CHP ve İYİ Partili üyelerden oluşan “millet ittifakı”nın oylarıyla kabul edildi. ÖNDER BALIKÇI



  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı