Doğa kazansın

Doğa kazansın

Bandırma belediyesi, Tarımsal mücadeleye katkı sağlamak amacı ile doğa'ya 250 Keklik saldı.

Bandırma Belediyesi kırsal mahallelerde adına kayıtlı tarımsal alanları, ürün karşılığı ziraat yapmak amacı ile kiraya vermesi ardından şimdide Bandırma ve Edincikte faaliyette bulunan Avcılar dernekleri ile anlaşmalı Keklik salımı gerçekleştirdi.

Bigadiç, Kanatlı üretim koopratifinden sağlanan 250 Keklik'in doğaya salımı için bugün Edincik karabayır'da tören düzenlendi. Başkan Av. Tolga Tosun, Keklik uçarının doğada tarım ve insan yaşamını olumsuz etkileyen süne ve kene asalakları ile yemlendiğini, dolayısı ile Keklik uçarının her iki asalağı tüketmesi hem insan sağlığı, hemde tarımsal istihsale önemli katkısı bulunduğunu açıkladı.

Başkan Toğga Tosun'unda hazır bulunduğu Edincik Karabayır'da Doğa'ya,  Keklik salımında Avcılar kulüpleri başkan ve yöneticilerinin yanı sıra Ziraat Odası başkanı Süleyman Dönmez, Edincik Zeytin Koopratifi başkanı Mehmet Özçakır, Meclis üyeleri Hüseyin Koçyiğit, Abdullah Erbay, Sıtkı Ağan, Edincik Muhtarı Kamil Eryılmaz, Bigadiç Kanatlı yetiştiriciler Koopratifi Başkanı Hakkı Kurtuluş Demir, Orman İşletme Doğal Hayatı Koruma şefliği, CHP İlçe Başkanı Dr. Selim Panç'ın yanı sıra bazı Mahalle Muhtarları katıldı.



Anahtar Kelimeler: kazansın
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı