Diş Hekimleri Bandırma Temsilcisi Nizamoğulları: “Sağlık, ağızda başlar”

Diş Hekimleri Bandırma Temsilcisi Nizamoğulları: “Sağlık, ağızda başlar”

Balıkesir Diş Hekimleri Odası, Bandırma Temsilcisi Ebru Şahin Nizamoğulları, “Sağlık ağızda başlar” dedi.

Balıkesir Diş Hekimleri Odası, Bandırma Temsilcisi Ebru Şahin Nizamoğulları, “Sağlık ağızda başlar” dedi.

Nizamoğulları, 21-27 Kasım tarihleri arasında kutlanan “Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası” dolayısıyla bu alanda çalışanları ve tüm diş hekimlerini kutladı.

Ege Üniversitesi’nden 2004 yılında mezun olup, Bandırma’da 20 yıldır serbest diş hekimi olarak çalışan Nizamoğulları, Diş Hekimleri Bandırma Temsilciliği görevini 18 yıldır sürdüren Gökhan Gülşar’dan nisan ayında devraldı.

Balıkesir Diş Hekimleri Odası’nın Ankara delegeliğini de yürüten Ebru Şahin Nizamoğulları, Bandırma’da halen kamu-özel olmak üzere çalışan 73 diş hekimi bulunduğunu, Merve Çıtak ve Nilay Erdan’ın çocuk diş hekimliği yaptığını belirtti.

Sağlığın önce ağızdan başladığına dikkati çeken Ebru Şahin Nizamoğulları, şunları söyledi:

“Çocuklarda yeni çıkan dişlerde çürükler çok arttı. Bunun en önemli nedeni çocukların fazla şeker yemeleridir. Büyüklerde görülen diş kayıpları ise beslenme düzenlerini değiştirdiğinden, hastalıklara yol açmaktadır.”

Geçtiğimiz aylarda, Sağlık Bakanlığı’nın, “Aile Diş Hekimliği” pilot uygulamasını Eskişehir, Karabük ve Kırşehir’de başlattığını belirten Nizamoğulları, uygulama kapsamında 2-12 yaş arasındaki çocukların dişlerinin, evlerinde, aile diş hekimleri tarafından kontrol edildiği bilgisini verdi.

Son yıllarda estetik diş hekimliğinin öne çıktığına dikkati çeken Nizamoğulları, ithal diş ürünleri nedeniyle diş çekimi ve diş tedavi ücretlerinin doğal olarak arttığını sözlerine ekledi.  ÖNDER BALIKÇI



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı