Dijital dönüşüm sertifikalarını aldılar

Dijital dönüşüm sertifikalarını aldılar

UHKİB ve Busiad yeni nesil mühendisler yetiştiriyor

BURSA - Uludağ Hazır giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) ve Bursa Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BUSİAD) işbirliği ile düzenlenen Dijital Dönüşüm Mühendisi Yetiştirme Programı´nın sertifika töreni gerçekleştirildi.

/resimler/2019-9/12/1747304680092.jpg

Firmaların, dijital dönüşümlerini gerçekleştirecek personele olan ihtiyaçlarını karşılamak için mühendis adaylarına, bu dönüşüm sürecinde ihtiyaç duyacakları beceri ve yetkinliklerin kazandırılması amacıyla düzenlenen Dijital Dönüşüm Mühendisi Yetiştirme Programı sona erdi. 2019 yılında ilk defa Bursa´da gerçekleştirilen program dâhilinde 21 kişi yaklaşık 2 ay boyunca eğitim görerek sertifika almaya hak kazandı.

/resimler/2019-9/12/1748025774482.jpg

Uludağ İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği, Mavi Salon´da düzenlenen Dijital Dönüşüm Mühendisi Yetiştirme Programı´nın sertifika törenine UHKİB Yönetim Kurulu Üyeleri, BUSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte projenin paydaşları ve sertifika alanlar katıldı.

?Dijitalleşme tüm sektörlerdeki iş yapış biçimlerini etkiledi?

Program açılışında konuşan UHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Gündemir, yoğun dijitalleşme trendinin; sağlıktan finansa, enerjiden tarıma, otomotivden tekstil ve hazır giyime kadar tüm sektörlerdeki iş yapış biçimlerini dönüştürdüğünü ifade etti.

Sertifika programı ile ilgili bilgi veren Gündemir, ?Dünyanın beşinci büyük tedarikçisi olan Türk hazır giyim sektörünün 500 milyar dolarlık küresel ticaretteki payını artırması ve yüksek katma değerli ihracatta öncü olması hedefiyle başlattığımız ?Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sektöründe Endüstri 4.0 Entegrasyonu´ projesinin ardından bu kez de ?Dijital Dönüşüm Mühendisi Yetiştirme Programı´nı başarıyla tamamlamış olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bugün burada değişim ve dönüşüm sürecine dâhil olan 21 mühendisimizi Türkiye´mize kazandırdık. Dijital Dönüşüm Mühendisi Sertifika Programımız ile sektörün, Ar-Ge Merkezlerinin ve tüm iş dünyasının aradığı nitelik ve yetkinliklerle donatılmış mühendislerimizin sayısını ciddi orancda artırmayı hedefliyoruz? diye konuştu.

?Mühendislerimizden sektörde ses getirecek işler yapmalarını bekliyoruz?

Programa katılan mühendislerin, siber güvenlik, yapay zekâ, nesnelerin interneti, bulut bilişimi, büyük veri, artırılabilir ve sanal gerçeklik, sistem analizi gibi önemli alanlarda yetkinlik kazandığını vurgulayan Gündemir, ?Program kapsamında bu yıl bilgisayar, mekatronik, elektrik-elektronik ve endüstri mühendisliği bölümlerinden 16 lisans, 5 yüksek lisans mezunu olmak üzere toplamda 21 mühendisimize burada sertifikalarını takdim etmekten gurur duyuyoruz. Mühendislerimizden kısa bir zamanda sektörde ses getirecek işler yapmalarını bekliyoruz. Ekonomiye, üretime, istihdama ve ihracata büyük katkılar sağlayan Türkiye´nin gözbebeği olan hazır giyim ve konfeksiyon sektörümüzün bu güçlü yapısını gelecekte de koruması için sizin fark yaratacak fikirlerinize ihtiyacımız var? ifadelerini kullandı.

/resimler/2019-9/12/1749001088116.jpg

?Ülkenin kaderinin değiştirilmesi yolunda atılan küçük bir adım?

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay da, BUSİAD olarak bir süredir Endüstri 4,0/Dijital Dönüşüm Çalışma Grubu kurarak, farkındalık yaratmaya uğraştığını, bugünkü sertifika törenin de kendileri açısından bunun eğitim ayağını oluşturduğunu söyledi. BUSİAD Başkanı Türkay, ?Bu tören sadece o gençlerin hayatının değişmesi değil, aslında bir ülkenin kaderinin değiştirilmesi yolunda atılan küçük bir adım. Gençlerimizin hem kendi hayatlarında, hem de çalışacakları şirketlerde değişim ve dönüşümü gerçekleştirmelerini dilerim. Yapacakları dönüşüm, sonunda ülkenin de dönüşümüne neden olacaktır. Hepsini ayrı ayrı kutlarken, emeği geçenlere de teşekkürlerimi sunuyorum. Ülkemiz için olmazsa olmaz olarak gördüğüm dijital dönüşüm için BUSİAD olarak sürekli yenilikleri takip ederek çalışmalarımızı sürdüreceğiz? diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Proje Koordinatörü Dr. İsmail Durgun da, program içeriği hakkında bilgilendirme yaptı. Konuşma ve sunumlarına ardından Dijital Dönüşüm Mühendisi Yetiştirme Programı´na katılarak sertifika almaya hak kazananlara sertifikaları, UHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Gündemir ve BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay tarafından takdim edildi.

Program, İnsan Kaynakları ve Ar-Ge Merkezi Müdürlerinin mezun mühendislerle birebir görüşmeleri ile sona erdi.

/resimler/2019-9/12/1749465464043.jpg

 



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli