Dereceye girdiler ödül yem´i kaptılar

Dereceye girdiler ödül yem´i kaptılar

Manyas ilçesinde bu yıl 5.düzenlenen Süt Ürünleri Festivali panel ve damızlık hayvan yarışmalarıyla sona erdi.

Manyas ilçesinde bu yıl 5.düzenlenen Süt Ürünleri Festivali panel ve damızlık hayvan yarışmalarıyla sona erdi.

/resimler/2019-9/15/1807437585097.jpg

Manyas Belediyesi tarafından düzenlenen Manyas Süt Üreticileri Birliği tarafından da desteklenen Süt Ürünleri festivalinin son günün de hayvan pazarında yapılan panel ve damızlık hayvan yarışmaları gerçekleştirildi. Uludağ ünv. Veterinerlik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Sağırkaya "Sığırlar da döl verimi ve enbriyo transferi" özel bir tv. programı programcısı Vet. Hek. Burak Çelik ise "Çiftlik hayvanlarında yaşanan problemler, buzağı sağlığı ve ishalleri "Vet. hekim Özgür Fındıklı ve Burak Çelik tarafından yapılan yarışmaya katılan 87 küçük ve büyükbaş hayvan değerlendirilerek, derecelendirildi.

Yapılan değerlendirme sonrası ineklerde  Fatih Yılmaz´ın, düvelerde Adil Güler´in, buzağılarda ise Maksut Şen´in hayvanları birinci gelirken, koç kategorisinde Halim Dural, koyun kategorisinde Erdem Akın, keçi ve teke kategorilerinde Gökdeniz Turan´ın hayvanları birinciliğe layık görüldü.

Dereceye giren hayvan sahiplerine Manyas Belediye Başkanı teşekkür ederek ödüllerini verirken, Süt Üreticileri Başkanı Fevzi Karakaş´ta büyükbaş dallarında birinci gelen üç üreticiyi Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

Manyas Belediye Başkanı "Bu yıl 5. sini düzenlediğimiz Süt Ürünleri Festivalinde amacımız, ilçemiz ile özdeşleşen özellikle kelle peynirini dünya çapında tanıtmak ve bu alanda üreticimizi, süt sanayicimizi teşvik etmektir." dedi Süleyman ÖZAYDIN /MANYAS

/resimler/2019-9/15/1811058370370.jpg



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu