Dere Mahallesi’nde halk toplantısı

Dere Mahallesi’nde halk toplantısı

Kaymakam Günhan Yazar: “Bandırma’da suç işleme oranı düştü” Müftü Hamdi Gevher: “Basit mazeretlerle camide sandalye üstünde namaz kılmak doğru değil”

Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar’ın başkanlığında Dere Mahallesi’nde halk toplantısı yapıldı.

Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği salonunda gerçekleşen toplantıya Dere Mahallesi Muhtarı Nevzat Man, mahalle sakinleri, Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, İlçe Emniyet Müdürü Soner Duran, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mahir Mavi, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Başak Şen Ilgaz ve Müftü Hamdi Gevher de katıldı.

Kaymakam Günhan Yazar, toplantıda yaptığı konuşmada, 2018 ve 2019 yıllarında, Bandırma’daki suç işleme oranının 2017 yılına göre yüzde 20 azalma gösterdiğini belirtti. Yazar, “Bandırma’da, 2017 yılında 5 bin dolayında suç işlenmişken, 2019 yılı sonuna göre suç sayısı 3 bin oldu” dedi. Suçların azalmasında Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün başarılı çalışmalarının yanı sıra muhtarların özenli çalışmalarının da katkısı olduğuna dikkati çeken Yazar, “Bandırma’nın güvenli ve huzurlu ortamının sürmesi için bundan sonra da çabalarımız sürecektir” diye konuştu.

İlçe Emniyet Müdürü Soner Duran ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mahir Mavi, kapılarının, vatandaşa her zaman açık olduğunu belirttiler.

Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, yapımı sürmekte olan Hürriyet İlkokulu inşaatının en geç yaz aylarında tamamlanacağını ve önümüzdeki eğitim-öğretim yılında hizmete gireceğini açıkladı.

Vatandaşların sorularını yanıtlayan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Başak Şen Ilgaz, bünyelerinde bulunan mamografi ünitesinde, erken teşhisin çok önemli olduğu kolon, rahim ağzı ve meme taramalarının ücretsin yapıldığını belirtti.

İlçe Müftüsü Hamdi Gevher, camilerde tabureyle namaz kılanların sayısının hızla arttığına işaret ederek, “Ne yazık ki birçok vatandaşımız, basit mazeretlerle böyle namaz kılmaya çalışıyor. Tabii ki bu tıbbi bir konu ama istismar edildiğini düşünüyorum. Bazı kişiler rahata alıştı. Camilerin arka sıraları böyle tabureli, sandalyeli vatandaşlarla doldu. Nitekim son olarak Diyanet İşleri Başkanlığımız, bir fetva yayınlayarak çok ciddi bir rahatsızlığı olmayan vatandaşlarımızın, bu şekilde namaz kılmamalarını istedi. Rahatsızlığı olan vatandaş, yere oturup ayağını uzatarak da namaz kılabilir. Ciddi bir rahatsızlığı varsa da, katlanabilir bir sandalyeyle safta yer alarak namaza durabilir” dedi.

Muhtar Nevzat Man, mahallelerindeki toplantıya katılan Kaymakam Günhan Yazar ve daire müdürleri ile vatandaşlara teşekkür etti. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Mahallesi’ toplantısı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli