Depremzedeyi sokakta bırakan dolandırıcılık

Depremzedeyi sokakta bırakan dolandırıcılık

Önce deprem, ardından nitelikli dolandırıcı mağduru oldu.

Önce deprem, ardından nitelikli dolandırıcı mağduru oldu.

İstanbul’dan dairesini satıp, köyde bir prefabrik konut sahibi olma hayali, nitelikli dolandırıcılar yüzenden sokakta kaldı.

Sabahat Çöper isimli depremzede kadın, Diyarbakır’da yakalandığı 6 Şubat 2023 depremi ardından depremzede olarak çeşitli kentlerde barınmak zorunda kaldığı lojman-misafirhane hayatından kurtulmak için köyde yaptırmak istediği prefabrik ev hayali, dolandırıcılar yüzünden hayal oldu.

Kısa bir sürede depreme dayanıklı, uykularının kaçmadığı güvenli bir konutta oturma hayali ile anlaştığı kişilerin kendisini dolandırdığı anlayan depremzede, adalete başvurup, Kemal U. ve A. Celil K. Hakkında niteli dolandırıcılık iddiası ile davacı oldu.

Depremzede Sabahat Çöper yaşadığı insanlık ayıbını Bandırma Manşet’e anlattı.

İstanbul’daki evini satıp, elindeki avucundaki tüm maddi varlığını bu insanlara verdiğini söyleyen Sabahat Çöper, evinden getirdiği eşyalarını koyacak bir yeri olmadığı için ise çevredeki bir kümesi depo olarak kullanmak zorunda kalması, Güvenli olmayan ortamda eşyalarının korumasızlıktan kayıp ve çöp olması ile hayatı zehir oldu.

Kendisine reva görülen nitelikli dolandırıcılık olayı ile kızından başka kimsesi olmadığı hayatta Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney’in himayesinde yaşamak durumunda kaldıklarını açıklayan Sabahat Çöper, “Hayatımız çöp oldu, birilerinin himmeti ile yaşamak çok zor, tüm umudumuz açtığımız dava sonucu adaletin yerini bulması” dedi.

Tam bir dramın çıktığı olayda Depremzede Sabahat Çöper ve kızına bu mağduriyeti yaşatan kimselerin Bandırma’da iki ayrı siyasi parti çatısı altında siyaset yaptıklarını, birisi partide başkan olurken, diğerinin bir başka partiden 31 Mart 2023 genel seçimlerinde Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Depremzede Sabahat Çöper'in parasını ödeyip, içine girmesi nasip olmayan prefabrik yutonğ tuğla dan fakirhane konut, yapılmadan çöp oldu.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı