Depremle Yaşamalıyız

Depremle Yaşamalıyız

Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü(AFAD) tarafından Bandırma`da Kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katıldığı seminer verildi





Balıkesir Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Bandırma` da meydana gelebilecek olası bir deprem öncesinde, deprem anında ve deprem sonrasında neler yapılması gerektiği konusunda seminer verildi.

Seminere Bandırma da görev yapan tüm kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile Arama Kurtarma derneklerinin temsilcileri katıldı.



Balıkesir Afet Acil durum il müdürü Bekir Bahar tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü çok amaçlı salonda verilen seminerde Deprem,Heyelan,sel gibi doğal afetler ile İnsan kaynaklı afetler konusunda alınacak tedbirlerle ilgili bilgiler verildi.

Özellikle Türkiye`nin bir deprem ülkesi gerçeğinden hareketle deprem konusunda gerek devlet olarak gerek vatandaşlar olarak üzerimize düşen vazifeler olduğunu belirtti.

Edincik fayı ile Gönen-Manyas-Yenice fay hattına dikkat !

Türkiye de 3 tane fay hattından bahsedilebileceği bunların; Kuzey Anadolu fay hattı,Doğu Anadolu fay hattı ve Batı Anadolu fay hattı olduğunu,İl bazında baktığımızda ise Edincik fayı ile Gönen-Manyas-Yenice fay hattına dikkat edilmesi gerektiğinden bahsetti.Bölgemizin deprem bölgesi gerçeğine alışarak özellikle yapılarımızı sağlam yapmamızın zorunluluk olduğunu,kentsel dönüşüm projeleri ile bunların ivedilikle bitirilmesi gerektiğini depremin zamanını tahmin etmenin mümkün olmadığını fakat her an olacakmış gibi tedbirlerin alınması gerektiğine vurgu yaptı.

``Özellikle sürekli gündeme getirilen olası bir İstanbul depreminin özellikle Bandırma`yı da etkileyeceği bir gerçektir.`` diyen  İl müdürü Bekir Bahar; Ülke olarak kural tanımadığımızı kurallara uymakta zorlandığımızı, Gerek devlet olarak gerek aileler olarak bir deprem planımızın olması gerektiğini ve 6 ayda bir tatbikatlarını yapmamız gerektiğini söyledi.

Şu anda mevcut 7.2 şiddetinde meydana gelebilecek depremle ilgili ellerinde senaryoların olduğunu ve tüm planlarını bu senaryoya göre yaptıklarından bahseden Bahar ; `` İlçelerde Kaymakam başkanlığında kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerinden oluşan kriz merkezlerinin oluşturulduğunu deprem anında özellikle telefon karmaşasının önlenmesi için tüm acil telefonların 112 numarasına yönlendirileceğini ve tüm hizmetlerin buradan koordineli olarak verileceğinden bahsetti. Bu uygulamanın şu anda bazı pilot bölgelerde uygulandığını çok yakında altyapı çalışmaları biter bitmez Balıkesir`de de uygulanacağını söyledi.``



Tüm salonun dolduğu seminerde Arama kurtarma Teknisyeni Erbil Bulut, Enformasyon memurları Hasan Uçar ve Çiğdem Azcan da hazır bulundu.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli