Deprem sempozyumu gelenekselleşti.

Deprem sempozyumu gelenekselleşti.

Bandırma´da 2. yapılan deprem sempozyumu bundan böyle her yıl yapılacak

Bandırma Belediyesinin önderliğinde bugün 2. yapılan Deprem sempozyumu bundan böyle her yıl geleneksel olarak yapıla gelecek.

Barış Manço Kültür Merkezindeki sempozyun öncesinde konuşan Belediye başkanı Dursun Mirza, İmar yönetmeliği ile güvenli yapı ve insan hayatını hiçe sayan imar aflarının olası bir depreme karşı yaşanacak faciaya davetiye çıkartmak olduğunu söyledi.

Sempozyum´a konuk olan TMMOB jeoloji mühendisleri odası genel başkanı Hüseyin Alan´da ülke olarak deprem kuşakları içinde bulunmanın risklerini yorumlarken, buna karşın önlem olarak birçok makro proje ve barajlar gibi kamu yatırımlarında bu ayrıntıların göz önünde bulundurulmadığını vurguladı.

Alan, ayrıca deprem yönetmeliğine göre ödenen kaynakların, başka projelere aktarılarak olması ve alınması gereken önlemlere karşı duyarsız kalındığını kaydetti.

Barış Manço Kültür Merkezindeki Sempozyum´da Jeoloji Mühendisleri Odası, Güney Marmara şube başkanı Jeo. Müh. Engin Er Moderatör olarak yer aldı.

Balıkesir Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği öğretim üyesi Prof.Dr.İbrahim Türkmen, Bandırma Belediyesi İmar İşleri ve Şehircilik Müdürü Jeo.Müh. Aysun Aykan ile Balıkesir Büyükşehir ve Bandırma Belediyeleri Meclis üyesi, Bandırma Kent konseyi Başkanı Mim. Şerafettin Engüdar´da konuşmacı olarak katılım sağladılar.

/resimler/2019-3/3/1047253236153.jpg

ŞEHİRLEŞMEDE BİLİNÇLENME ve DEPREMLE YAŞAMAK

Bandırma´da 2.si ile birlikte Depremlerin can ve mal güvenliğini tehdit eden en önemli konularından birisi olarak İnsan hayatını ve geleceğini yakından ilgilendiren Şehirleşmede bilinçlenme ve depremle yaşamak adına bu sempozyumların gelenekselleştirilerek sürekli kılınmasına karar verildi.

Sempozyumda konuşmacılar Bandırma ve çevresinin depremselliği/ Depremlerin büyüklüğü ve şiddetleri, Kültürel Jeoloji ve Jeolojik mirası, Depremlerin Mimari tasarıma etkisi, Depreme karşı alınması gereken önlemler ve Türkiye yeni Deprem tehlikesi haritası anlatıldı.

Sempozyun sonucunda konuşmacılar geleneksel Bandırma figürü seramik figür ile taltif edilip kendilerine teşekkür edildi. 

/resimler/2019-3/2/1841591642228.jpg

TMMOB jeoloji mühendisleri odası genel başkanı Hüseyin Alan, depreme karşı duyarsız kalındığı gerekçesi ile sözlerinde sert vurgulara yer verdi.

/resimler/2019-3/3/1047081181670.jpg



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false