Denizyıldızı`nın Parıltısı

Denizyıldızı`nın Parıltısı

Bandırma Ticaret Odası`nın ismini taşıyan ilköğretim okulu öğrencileri, "Denizyıldızı" isimli okul dergisini dört yıldır yayınlıyor, öğretmenleri Seviye Merih`in rehberliği ve gözetiminde.

Seviye Merih, İngilizce öğretmeni olmasına karşın edebiyat âşığı bir öğretmen. Yayınladığı iki öykü kitabının yanı sıra yeni yapıtlarının hazırlıkları da sürüyor.

"Denizyıldızı", çok kısıtlı olanaklarla ve tümüyle öğrencilerin ürünleriyle çıkarılan mütevazı bir dergi ama bence çok değerli. Çünkü öğrenciler, bu yaşlarda edebiyata, sanat ve yazma tutkusu ile buluşunca, yetenekli olanlar, gelecek yıllarda bu alanlarda kendilerini kanıtlama olanağına kavuşuyorlar.

Orta öğrenim ve lise yıllarımda, aynı duyguları çok iyi yaşadım. Lisede edebiyat öğretmenlerim olan Peyman Kırımlıgil ve Esin Kocabay`ın, bu alanlardaki çabalarını ve bizlere verdiği motivasyonu hiç unutamam. Onların rehberliğinde çıkardığımız duvar ve okul gazeteleri, Kültür ve Edebiyat Kolu, Gazetecilik Kolu çalışmaları, bana edebiyatı ve gazeteciliği çok sevdirmişti. 1972 yılından beri, aralıksız olarak gazetecilik mesleğinin içindeysem, bunun temellerinin lise yıllarımda çok sağlam bir şekilde atıldığının özellikle altını çizmek isterim.

İşte bu nedenle Seviye Merih`in, henüz ilköğretim okulundaki öğrencilerine edebiyat, sanat ve yazma tutkusu kazandırmaya çalışma uğraşı beni çok duygulandırıyor.

Dergiciliği ve öğrencileriyle birlikte heyecanla çalışıp yayınladıkları "Denizyıldızı"nı çok önemsediğine işaret eden Merih, mutluluğunu şöyle dile getiriyor:

"Gün gelecek, başarılı çocuklarım, `Kalemim, Denizyıldızı ile can bulmuştu` diyerek, haklı bir gururla gülümseyecekler bana. Ben de onlara el sallayacağım, mutlulukla. Nerede olursam olayım?"

* * *

"Denizyıldızı"nın parıltısını izlerken, Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri olup, Doğukan Özdemir`in başkanlığında, 10 kişiden oluşan "edebiyat kulübü",beni ziyaret ederek, "OKUYANUS" ismiyle çıkardıkları dergiyi getirip, önerilerimi alarak, destek istediler. Hiç vermez miyim? Öyle mutlu oldum ki! Yaşasın edebiyat!



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı