DENİZLİ BASKET’E MAĞLUP OLDU

DENİZLİ BASKET’E MAĞLUP OLDU

BANDIRMA KIRMIZI BASKETBOL KULÜBÜ MERKEZ EFENDİ BELEDİYE DENİZLİ BASKET’E MAĞLUP OLDU

Türkiye Basketbol Ligi 6. Hafta Karşılaşmasında Bandırma Kırmızı BK, Bandırma’da konuk ettiği Merkezefendi Belediye Denizli Basket’e 77-82 mağlup oldu.

Kırmızılı Gençler karşılaşmaya Eray Akyüz, Önder Atun, Fatih Cantitiz, Hakan Sayılı ve Ercan Osmani beşi ile başladı. Mücadeleye her iki takım da hızlı başladı. Hücumlarda kolay sayı bulan her iki takımdan Bandırma Kırmızı BK, Boran Güler ve Eray Akyüz ile sayılar üretse de ilk çeyreği 16-20 geride kapadı.

İkinci çeyreğe hızlı başlayan taraf bu kez konuk ekip Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket oldu. Kırmızılı Gençler, hücumda Sedat Ali Karagülle ve Boran Güler ile sayılar üretirken 15. dakikada skoru 20-31’e getirdi. Kalan bölümde hücumda sayı bulmakta zorlanan Bandırma Kırmızı BK, Eray Akyüz ile sayılar bulsa da soyunma odasına 27-35 geride girdi.

            İkinci yarıya hızlı başlayan taraf ev sahibi ekip oldu. Her iki takım da hücumda rahat sayı bulurken Bandırma Kırmızı BK Ercan Osmani ve Sadık Emir Kabaca ile sayılar üretmeye çalışırken 25. dakikada skoru34-41’egetirdi. Kalan bölümde karşılıklı sayılarla geçilirken Bandırma Kırmızı BK final çeyreğine 45-54 geride girdi.

            Final çeyreğine her iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. Her iki takımda üç sayı çizgisinden üst üste sayılar bulurken, Bandırma Kırmızı BK hücumlarda Eray Akyüz ve Sadık Emir Kabaca ile sayılar bulurken 35. dakikada skoru 64-70’e getirdi. Kalan bölümde geri dönmeye çalışsa da bunu başaramayan Kırmızılı Gençler karşılaşmadan 77-82 mağlubiyetle ayrıldı.

            Bandırma Kırmızı BK ligde önümüzdeki hafta 22 Kasım Cuma günü saat 18.00’de İzmir Altındağ Atatürk Spor Salonu’nda Bornova Belediyespor’a konuk olacak.

Bandırma Kırmızı Antrenörü Ayberk Alen karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi: ‘‘Öncelikle kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Maçın başında savunmada konsantre problemi yaşadık. Maçın içine giremedik. Tecrübeli bir takım ile mücadele ettik. 8 sayı kadar geriye düştük. 8 sayıdan sonra toparlayıp maçın içine geldik. Serbest ve dış atışlardaki yüzdemiz çok düşüktü. Bunun sonucunda da maçı kaybettik. Hatalarımızdan ders alıp sonraki maçları kazanıp devam etmek istiyoruz.’’ dedi.

Mücadeleyi 7 sayı ve 6 ribaundluk bir performans ile tamamlayan Boran Güler ise şunları söyledi: ‘‘Kazandığımız için mutluyuz. Bundan sonraki maçlarımızda da aynı performansımızı devam ettirmeliyiz. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum.’’ dedi.

Maç: Türkiye Basketbol Ligi 6. Hafta Karşılaşması

Salon: TEKSÜT Kara Ali Acar Spor Salonu, Bandırma

Hakemler: Fatih Güler, Kerem Yılmaz, Alican Alıcı

Periyotlar: 1P: 16-20 2P: 11-15 3P: 18-19 4P: 32-28 MS: 77-82

Bandırma Kırmızı BK: Eray Akyüz 23 sayı, 2 ribaund, 3 asist; Ercan Osmani 10 sayı, 7 ribaund, 1 asit; Ahmet Fatih Cantitiz 1 sayı, 6 ribaund; Önder Atun 2 sayı, 1 ribaund; Sedat Ali Karagülle 14 sayı, 3 ribaund,1 asist; Boran Güler 7 sayı, 6 ribaund; Sadık Emir Kabaca 20 sayı, 4 ribaund, 1 asist.

Merkezefendi BelediyeDenizli Basket: Jerome Adolphus Jordan 12 sayı, 16 ribaund, 4 asist; Oleksandr Mishula 21 sayı, 1 ribaund, 3 asist; Deniz Can Çevik 11 sayı, 2 ribaund, 1 asist, Ümit Sonkol 7 sayı, 4 ribaund, 2 asist; Soner Şentürk 13 sayı, 1 ribaund, 6 asist; Erkin Şenel 5 sayı, 3 ribaund; Azizcan Özdemir 4 sayı, 3 ribaund; Doğukan Sönmez 3 sayı, 4 ribaund; Kemal Can Aktuna 4 sayı, 4 ribaund, 3 asist; Gökhan Yazıcıoğlu 2 sayı, 5 ribaund.



Anahtar Kelimeler: DENİZLİ BASKET’ MAĞLUP
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli