DENETİMLER GÜVEN VERİYOR

DENETİMLER GÜVEN VERİYOR

ZABITADAN HAZIR YEMEK ÜRETİM YERLERİNE DENETİM…




....Halkın rahat ve huzurunu sağlamaya yönelik çalışmalarını aralıksız sürdüren Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, kent içinde gerçekleştirdiği kontrol ve denetim çalışmaları titizlikle devam ettiriliyor.


Belediye Başkanı Sedat Pekel, vatandaşlarımızın huzur ve sağlığını tehdit edebilecek her konuda denetim çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü, Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin son olarak kentimizde hazır yemek üretimi yapan işyerlerini denetlediklerini söyledi.

Son dönemlerde hızla gelişen bir sektör olarak öne çıkan hazır yemek ve tabldot firmalarının doğrudan insan sağlığını etkileyebilecek gıda alanında üretim yaptıklarını dile getiren Başkan Sedat Pekel, Buralardaki üretimlerin hijyenik koşullarda yapılması çok önemli. Bu alanda çalışan firmalarımızın bu konuda duyarlı davranacaklarına inanıyoruz. Ama Belediye olarak böyle hassas işyerlerini sıkı biçimde kontrol ediyoruz. Temizlik ve hijyen konusunda asla taviz vermeyiz” dedi.

Belediye Başkanı Sedat Pekel'in verdiği bilgilere göre, kentimizde ruhsatlı olarak çalışan toplam 7 adet hazır yemek ve tabldot firmasının üretim alanlarında kontroller yapıldı. Çalışan personelin ve kullanılan araç-gereç ve malzemelerin hijyen koşullarına uygun olup olmadığı denetlendi. Ayrıca, işyerlerinin çalışma izni ve diğer belgeleri kontrol edildi.

Yapılan kontroller sonucu, Gıda Üretim ve Satış Yerleri Hakkında Yönetmelik ile Belediye İdari Yaptırım Yönetmeliği'nde belirlenen kurallara uymadığı görülen işyerlerine gerekli yasal uyarılar yapıldı.

Denetim çalışmaları bundan sonra da aralıksız sürdürülecek.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli