Demokratlar AP nin kuruluşunu unutmadı.

Demokratlar AP nin kuruluşunu unutmadı.

Başkan Adnan Erdan yaptığı açıklama ile AP nin kuruluşunu kutladı.




60 ihtilali sonrası Türk siyasi hayatına yeni bir soluk kazandıran Adalet Partisinin 80 ihtilali ile siyasi yaşamına son verilmesi ardından değişik isimlerle yeniden siyaset arenasına dönen Demokratlar AP yi kurdukları günü unutmadılar.
11 Şubat 1963 te kurulan, 12 Eylül 1980 de kapatılan Adalet partisi kuruluşunun 51.yıldönümüzde çeşitli etkinliklerle kuruluş günü kutlanırken Demokrat parti Bandırma ilçe başkanlığı da yazılı bir bildiri ile AP nin 51.kuruluş yıldönümünü kutladı.



Demokrat partiden yapılan açıklama şöyle;
1960
İhtilali sonrasında tüm zorluk ve dayatmalara karşı,1961 yılında kurulan Adalet Partisi; ihtilalci, cuntacı ve işbirlikçilerine karşı duruşun simgesi olmuştur. Kuruluşundan sonraki ilk seçimlerde iktidar olan Adalet Partisi, uzun yıllar milliyetçi, muhafazakar, mukaddesatçı yapısı, laik ve demokratik düzen anlayışı, kuvvetler ayrılığına saygısı ile milletine büyük hizmetler sunmuştur.


Ne yazık ki lanet şer güçler, dış güçlerin yönetmesiyle yine sahneye çıkmış 1980 ihtilalini gerçekleştirmiştir.

Ülkemize büyük zararlar veren 1980 ihtilali sonrası tekrar siyasi arenaya çıkan, fikir ve anlayışımız yine iktidar olmuştur.

Bugün gelinen noktada iktidar yıpranmışlığı sonrası, sıkıntılı dönem geçiren; Demokrat parti olarak siyasi misyonunu sürdüren siyasi yapımız; Ülkemizin içinde bulunduğu siyasal kaos dolayısıyla, kısa zamanda yine halkımızın teveccühüne layık olması için yapılanma çalışmalarımız başlamıştır ve tamamlanmak zorundadır.

Ülkemiz ve milletimize Cumhuriyet tarihimizin büyük kalkınma ve yatırım dönemlerini yaşatan Adalet Partisinin kuruluşunun 51. Yılını kutlar, misyonun siyaseten yine egemen olacağını müjdeleriz.









Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı