Demokrasi zafiyeti

Demokrasi zafiyeti

Tutuklu bulunan DP li Borum Belediye başkanı Mehmet Kocadon ve Göltürkbükü Belediye Başkanı H.İbrahim Kaynar`dan sonra Gözaltına alınan Bursa Orhangazi Belediye Başkanı İsmail Tartar bugün sabaha karşı serbest bırakıldı..




Demokrat Partili (DP)  Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un ardından gözaltına alınan DP Bursa Orhangazi Belediye Başkanı İsmail Tartar yaklaşık 48 saat süren sorgulamadan sonra bugün sabah 06.30'da serbest bırakıldı.

11 Haziran Pazartesi günü sabah 10.00 sıralarında Bursa Organize Suçlar ve Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne davet edilen Belediye Başkanı İsmail Tartar, yaklaşık 24 saat sorgulandıktan sonra Orhangazi Cumhuriyet Savcılığına sevkedildi.
Burada savcı tarafından ifadesi alınan Belediye Başkanı İsmail Tartar, nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı.


Kocadon'a destek..

Öte yandan geçtiğimiz hafta tutuklanarak Muğla Cezaevi'ne konulan DP`li Mehmet Kocadon`a destek sürüyor. 
Mehmet Kocadon`u destekleyen yaklaşık bin kişilik grup Bodrum'da gösteri yaptı.


Belediye Başkanı Kocadon`un tutuklanmasına tepki gösteren grup, boyunlarına üzerinde "Mehmet Kocadon ve Bodrum" yazan kalp şeklinde kolyeler taktı..

İlçe sokaklarını Mehmet Kocadon`un fotoğraflarının bulunduğu afiş ve pankartlarla donatan destekçiler dün de 30 derece sıcağın altında gösteri yaptı.

Vatandaşlara `Mehmet Kocadon ve Bodrum` yazılı kalp şeklinde kolyeler dağıtan topluluk, alkışlar eşliğinde, `Bodrum`un gururu Mehmet Kocadon` ve `Bodrum Seninle Gurur duyuyor` sloganları attı.

Kocadon`un tutukluluğa itirazı kabul edilmedi.

Öte yandan Muğla Cezaevine konulan DP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon`un avukatlarının tutuklama kararına yaptıkları itiraz kabul edilmedi.

Mahkemenin kararı ile ilgili olarak bir açıklama yapan Kocadon`un avukatlarından İhsan Kaya, "Geçtiğimiz hafta içinde Mehmet Kocadon`un tutuklanmasına itirazımız oldu. Başvurumuz redddildi. Konuyla ilgili çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Çünkü hukuki süreç devam ediyor ve biz de bu süreci yakından takip ediyoruz" dedi.

Göltürkbükü Belediye Başkanı Kaynar göreve iade edilmedi..

Bu arada 2010 yılında görevinden uzaklaştırılan DP'li Göltürkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar da henüz görevine iade edilmedi.








yusuf korkulu
26.06.2012 02:01:03
sayın tartar ı serbest bırakan hakim e ne oldu dersiniz

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli