Demirhan`dan Bulgaristan`da Sofya-Filipe ve Chepelare ye dostluk köprüsü

Demirhan`dan Bulgaristan`da  Sofya-Filipe ve Chepelare ye dostluk köprüsü

Hakan Çapar -Bandırma  
Bandırma ilçe milli eğitim müdürü Şakir Demirhan Balgöç heyeti ile birlikte Bulgaristan`a gerçekleştirdiği Kardeş şehir ziyaretinden döndü.
Bulgaristan`da Sofya-Filipe ve Chepelare ye kurulan dostluk köprüsü ile ziyaretlerin devam edeceğini belirten Demirhan Kültür mirasımızın bulunduğu Osmanlı köy ve kasabalarında yaptığı ziyarette SOFYA-FİLİPE -CHEPELARE de bir dizi incelemelerde bulunuldu.
Demirhan ve ekibi daha sonra Sofya milli eğitim müdürü wayne hanım ile görüşme yaptı.
Demirhan Bulgarintan ziyaretinde chepelore (Filipe) belediye başkanı ile de görüşerek karşılıklı kültür alış verişinde bulundu.
Yapısal anlamdaki Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan bulgaristan`daki ziyaretler genelde kültürel agırlıklı geçse de, Osmanlı`dan kalma tarihi dokuyu günümüze taşıyan yapıtlar Bandırma heyetinin ilgi odağı oldu.
Demirhan kendi atalarınında Bulgaristan göçmeni olduğunu belirterek 21.yy da Dünya ya bilği ve Kültürün hakim olacağını bu kırılma noktasında start alamayan ülkeler gelişmişlik noktasında da geride kalacağını söyledi.
Balgöç ve Milli Eğitim müdürlüğünün Bulgaristan ziyareti karşılıklı ziyaretlerle gelecek günlerde de devam ederek sürecek.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli