Demir Çarıklılar Anadolu`da,

Demir Çarıklılar Anadolu`da,

300 Aydın, Demir Çarıkla Anadolu yollarında Türk milletine gerçekleri anlatacaklar.



300 Aydın, Demir Çarıkla Anadolu yollarında Türk milletine gerçekleri anlatacaklar.

Tertip Komitesi üyesi ve eski Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu, amaçlarının Türkiye'yi adım adım dolaşmak ve gerçekleri Türk milletine anlatmak olduğunu söyledi.

Türkiye'nin ayrıştırıldığını, birlik ve bütünlüğe darbe vurulduğunu belirten aydınlar, millete gerçekleri anlatmak için yollara düşüyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın terör örgütü PKK ile pazarlık masasına oturmasına ve anayasadan Türk” ifadesinin çıkarılmasına isyan eden 300 aydın yollara düşüyor. Türk Milleti'ne Çağrı” bildirisini Ankara'da düzenledikleri iki toplantı ile kamuoyuna duyuran Tertip Komitesi, görev dağılımını yaptı. Türk aydınlarının duraklarından biri de Mersin'in
Tarsus ilçesi olacak.



Türkiye'yi dolaşacaklar


Tertip Komitesi üyesi ve eski Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu, amaçlarının Türkiye'yi adım
adım dolaşmak ve gerçekleri Türk milletine anlatmak olduğunu söyledi. Bu amaçla görev dağılımı yaptıklarını anlatan Somuncuoğlu, Tarsus'ta eski Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel, profesörler Anıl Çeçen, Mustafa Kafalı, İskender Öksüz, Ahmet Bican Ercilasun ile İstanbul Barosu eski Genel Sekreteri Hüseyin Özbek'in konuşmacı olarak katılacakları bir toplantı düzenlendiğini açıkladı.


3 maddelik bildiri

Bilindiği gibi Türk aydınlar, Türkiye'nin birliği ve bütünlüğünün tehlikede olduğunu belirterek, kamuoyuna açıklama yapmıştı. O açıklamada bir de bildiri yayımlanmıştı. Aydınların açıkladığı 3 maddelik bildiride şunlar yer almıştı:
-Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu ve sahibi olan Türk milletinin adı, vatandaşlık tarifinden ve Anayasa'dan çıkarılamaz.

-Devletimizin eşit ve şerefli üyeleri olan aziz vatandaşlarımız, ırklara ve mezheplere ayrıştırılamaz.

-Anadolu coğrafyasında Selçuklu ile başlayın Osmanlı ile devam eden Türk Milleti'nin kesintisiz egemenliğini esas alan büyük Atatürk'ün kurduğu milli devlet yapısı ortadan kaldırılamaz.






mehmet altınöz
30.04.2013 14:37:34
aydınların yaptıkları çok doğru bir hareket geç bile kalındı inşallah işi ciddiye alıp başarılı olurlar türk vatandaşı olarak gönülden destekliyorum.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu