Dedeobası`nın özel ormanı Fıstık çamına dönüştürüldü

Dedeobası`nın özel ormanı Fıstık çamına dönüştürüldü

Dedeoba köyünde özel ağaçlandırma projesi Milletvekili Öztaylan`ın girişimleri ile Fıstıkçamı`na dönüştrüldü.
Bandırma`nın iki orman köyünden birisi olan Dedeobası köyü bireysel ekonomik sorunu çözecek özel ağaçlandırma projesini Fıstık Çamına dönüştürdü.
Dedeobası köyü ile Karadağ ormanları arasında bulunan Davulga ve Fundalık alanın temizlenerek köye tahsisli özel orman yapılmasına ilişkin proje Öztaylan`ın devreye girmesi ile Fıstık Çamına dönüştürüldü.
Konuyu Milletvekili Öztaylan`a taşıyan Dedeobası muhtarı Celali Yıldız Ekonomik anlamda son derece yetersiz olan köylerinin gelecekte istifade etmek amacı ile orman bölge müdürlüğün ağaçlandırma projesinin Fıstık çamı olarak değiştirilmesini istedi.
muhtar Yıldız`ın haklı talebi karşısında Orman bölge müdürünü arayan Öztaylan projenin fidan bölümünde değişiklik yapılmasını istedi.
Telefon diplomasisi sonrası gerçekleştirilen fidan değişimi sonrası, Muhtar Celali Yıldız Öztaylan`a teşekkür ederek büyük bir hizmet yaptığını söyledi.
Muhtar Yıldız `` Köymüz tarımsal istihsal yönünden yoksun, En önemli geçim kaymağımız Orman, Özel ağaçlandırma projesi fıstık çamı olarak planlanması 10 yıl sonra köy ekonomisine büyük kazanç olarak dönmesi demektir.`` dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı