Darısı başka hizmetlere

Darısı başka hizmetlere

Yeni kapalı Pazar Yeri Törenle Hizmete Açıldı.

Bandırma Belediyesinin ev sahipliğini yapımı tamamlanan kapalı Pazar yeri düzenlenen görkemli tören ile hizmete açıldı.

/resimler/2016-11/6/2229581346304.jpg

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun MKY toplantısı dolayısı ile katılmayı iptal ettiği törene, yerine Eskişehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen katıldı.

Kaymakam Tuncay Sonel, CHP Millet Vekilleri Ahmet Akın, Namık Havutça, Eski Vekil Hasan Tahsin Uzun, AKP Millet Vekili Sema Kırcı, Erdek, Gönen, Manyas, Edremit, Susurluk İlçe Belediye ve parti başkanları Başkanları, CHP İl Teşkilat Başkan ve yönetimi, Muhtarlar, Meclis Üyeleri, Türk Sinemasının Emektar Sanatçıları Erol Tezeren, Ahmet Mekin, Sinema yapımcısı Tunç Başaran, Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Parti Temsilcileri olmak üzere çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen açılış töreni her yönü ile mükemmel bir yapıt ve aynı güzellikte hazırlanan organizasyon ile hizmete açıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, Belediye Başkanı Dursun Mirza, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, CHP Millet Vekili Namık Havutça günü anlam ve önemi hakkında konuşma yaptılar.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, açılış törenine katılan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen´e Bandırma´nın sembol silueti resim hediye etti.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından açılışa katılan vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu. Sanatçı Onur Akın töt etkinlikleri sona erdi.

/resimler/2016-11/7/0100075272465.jpg

BANDIRMAMIZA HAYIRLI OLSUN

Başkan Dursun Mirza, Kapalı Pazar yerinin açılışı nedeni ile halka hitaben yaptığı konuşmada;

"Değerli Hemşehrilerim, bugün söz verdiğimiz Kapalı Pazar Yeri ve Yaşam Alanı Projemizin açılışını gerçekleştirdik."

"Kapalı Pazar Yeri Projemiz sadece bir kapalı pazar yeri değil, aynı zamanda bir yaşam alanı. Türkiye´de örnek gösterilecek bir proje. Pazar yeriyle, otoparkıyla, dükkanlarıyla, düğün salonlarıyla çok amaçlı kullanılabilecek projemiz aynı zamanda çevre düzenlemesiyle de vatandaşlarımızın nefes alabilecekleri bir yer oldu. Alışverişe gelen vatandaşlarımız kadın, erkek olmak üzere mescitlerimizden, kafeteryalarından, restaurantından, bebek bakım odasından ve çocuk parkından faydalanabilecekleri bir alan oluşturduk. Projemiz Bandırmalılarımıza hayırlı, uğurlu olsun.

Açılışımıza Eskişehir´den gelen Yılmaz Büyükerşen´e, Milletvekillerimize, Kaymakamımıza, Belediye Başkanlarımıza ve özellikle de Pazar Yeri ve Yaşam Alanımızı kullanacak Bandırmalılarımıza teşekkür ediyorum.

Sıradaki projelerimiz ise; Cin Çukuru Projemiz, Kapalı Spor Salonu ve Yüzme Havuzu Projemiz olacak. Üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Yılbaşına kadar İhaleye çıkacak aşamaya getirmek için çalışıyoruz.

Malta Deresi ve Livatya Projelerimiz için de çalışmalarımız devam ediyor. Bu projelerimizi de hayata geçirmek için bazı sorunları aşmak için çalışıyoruz. En kısa sürede bu projelerimizi de hayata geçireceğiz.

Değerli Bandırmalılar! Bizlere göstermiş olduğunuz teveccühe layık olmak için durmadan çalışıyoruz. Kırsal Mahallelerimize büyük yatırımlar yaptık. 15 Milyon´un (Eski Parayla 15 Trilyonun) üzerinde yatırım yaptık. Yollarını yaptık, mezarlıklarda düzenlemeler yaptık, meydan düzenlemelerimiz oldu, çocuk parkları yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Bildiğiniz gibi 32 köy ve 2 belde yerel seçimlerden sonra Bandırma Belediyemize bağlandı. Hepsi sıfırdan hizmet bekliyor. Kırsal Mahallelerimizin neredeyse tamamına elimiz değdi. Eksik kalan mahallelerimizde de sırasıyla çalışmaları yürütüyoruz.

Şehir içi yollarımızda Büyükşehir Yasasından sonra oluşan karmaşa maalesef devam ediyor. Kazılardan Belediyemizin haberi olmuyor. Kazı paraları Balıkesir Büyükşehir Belediyesine yatıyor. Buna rağmen Bandırma Belediyesi olarak vatandaşlarımız mağdur olmasın diye şehir içinde kazılan yerleri de tamir etmeye çalışıyoruz.

Yıllardır bakımsız kalan General Balcı Çamlığımızın çehresi tamamen değişiyor. Doğal yapısına uygun iyileştirme çalışmalarımız devam ediyor. Hobi Bahçeleri projemiz hızla devam ediyor ve bahar aylarında bitirmeyi hedefliyoruz. Kurban Satış Yeri ve Hayvan Pazarımızı Kurban Bayramından önce tamamlayarak hizmetinize sunduk.

Yaşayan bir şehir parolasıyla yönetime talip olmuştuk. Bu nedenle de Kültür ve Sanata önem veriyoruz. Gelenekselleşen Kuşcenneti Festivalimiz devam ediyor. Ramazan etkinliklerimiz ve iftar programımız devam ediyor. Bölgemizin pazar payını büyütmek için Kavun Festivalimiz devam ediyor. Sergilerimiz ve etkinliklerimiz devam ediyor. Tiyatrolarımız hem yetişkinler için hem de çocuklar için devam ediyor. Kırsal Mahallelerimiz dahil tüm çocuklarımızı tiyatroyla buluşturduk.

Görev alanımızda olmamasına rağmen İbadethanelerimize, okullarımıza desteklerimiz devam ediyor.

Sporu ve sporcuyu destekliyoruz. Bandırmasporumuza sahip çıktık. Otobüsü kullanımlarına tahsis ettik. Bandırmasporumuz geçen yıl şampiyonluğu yaşayarak yıllardır özlemini çektiği TFF 1. Lig´e yükseldi. Bu sene kötü bir başlangıç yaptık. Ancak bu kötü gidişatımızın en yakın zamanda tersine döneceğine inancım sonsuz. Büyük Kentin büyük takımı Bandırmaspor önümüzdeki yılda TFF 1. Lig´de oynamaya ve ardından da Süper Lig´e çıkacağına inanıyorum. Bandırmaspor Bayan Hentbol Takımımız da şampiyonluğu yaşayarak 1. Lig´de oynuyor. Bandırma Basketbol Kulübümüzü ve diğer kulüplerimizi, bireysel sporcularımızı desteklemeye devam ediyoruz. Ata Sporumuz Yağlı Güreşlerin bu yıl ikincisini düzenledik. Artık Yağlı Güreşler geleneksel hale geldi. Önümüzdeki yıl, Bandırmamızın Kurtuluş tarihinde, 17 Eylül´de üçüncü yağlı güreşlerde yine Bandırmamızla buluşacak.

Değerli Dostlarım! Hizmet alanımızın genişlemesine rağmen, gelirlerimizin yarı yarıya azalmasını dert etmiyoruz. Doğru hamlelerle, kendi kaynaklarımızı kendimiz üreterek Bandırmamız için hizmet ediyoruz. Bundan sonra da hizmetlerimiz azalmadan, sizlerin de desteğiyle devam edecek."

/resimler/2016-11/7/0059270115462.jpg



Anahtar Kelimeler: Darısı başka hizmetlere
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli