Dağ köylerinde Hizmetin ``H``si yok

Dağ köylerinde Hizmetin ``H``si yok

CHP MİLLETVEKİLİ HALUK AHMET GÜMÜŞ, BİGADİÇ`İN DAĞ KÖYLERİNİ TEK TEK DOLAŞTI.

GÜMÜŞ BİGADİÇ`İN DAĞ KÖYLERİNDE

CHP Balıkesir Milletvekili GÜMÜŞ Bigadiç`in dağ köylerine CHP Bigadiç İlçe Örgütü Yönetimi ile bir çıkartma gerçekleştirdi.

GÜMÜŞ, Bigadiç`in Meyvalı, Bozbük, ve Hacıömerderesi Köyleri`ni ziyaret etti. Burada yaşayan vatandaşlarımızın görüş ve sorunlarını dinledikten sonra Topalak Köyü`nde düzenlenen 60. Bigadiç Av Şenliği`ne katıldı.

Başta Meyvalı Köyü olmak üzere bu köylerdeki altyapı eksikliğine dikkat çeken GÜMÜŞ "köylerdeki pis su atıkları çoğunlukla çözülmemiş durumdadır, atıklar ise yakındaki akarsulara verilerek çevre ve insan sağlığını tehdit eder durumdadır" dedi.

DAĞ KÖYLERİNDE SAĞLIK HİZMETİ FELAKET DURUMDA. BİRBİRİNE YAKIN 6 - 7 KÖYDE 5000`E YAKIN NÜFUSA GİDEN SAĞLIK HİZMETİ ÇOK CILIZ

Bu köylerin nüfusları orman varlıkları nedeni ile nüfus yoğunluğunu korumaktadır. Aralarında 3 - 4 km. uzaklık olan Meyvalı, Hacıömerderesi, Çıtak, Alan, Panayır, Karabahçe, Yukarı Göcek ve Aşağı Göcek gibi köylere sağlık hizmeti ayda bir gün olarak ulaşabilmektedir.

BİGADİÇ`İN DAĞ KÖYLERİ`NDE HASTAYSAN DOKTORU BİR AY BEKLEMELİSİN. EĞER GÜNLÜK VEYA DAHA SIK İĞNEN VARSA DURUMUN ALLAHA KALMIŞ

Binlerce kişiden oluşan nüfusun ayda bir gün doktor hizmeti alması acınacak bir durumdur diyen GÜMÜŞ bu köylerdeki sağlık hizmetlerinin eksikliğini ve bu konudaki düşüncelerini Balıkesir Valisi Sayın Ahmet TURHAN`ı telefonla arayarak aktardı. Valiliğin bu köylerin son durumu ile bilgi almak üzere görevlendirme yapacağını aktaran GÜMÜŞ, "çağımızda sağlık hizmeti vatandaşa bu kadar uzak olmamalıdır" dedi.


 
 


  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli