ÇYDD 34 yaşında

ÇYDD 34 yaşında

Ülkemizin en önemli sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) 34 yaşına girdi.

Ülkemizin en önemli sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) 34 yaşına girdi.

21 Şubat 1989’da, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın başkanlığında kurulan derneğin ilkesel amacı “Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşma” olarak biliniyor.

Ülkemizin “Çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkması” ülküsü için bilgi, beceri ve deneyim birikimiyle gönüllü çalışan bir sivil toplum örgütü olan derneğin değerleri ise Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılık, demokrasi kültürü ve laiklik, hukukun üstünlüğü, dürüstlük-güvenilirlik, çevre bilinci ve emeğe saygıdan oluşuyor. Dernek, ülke genelinde kız çocuklarının okutulması için de büyük çabalar harcıyor.

ECE BAŞARAN’IN AÇIKLAMASI

ÇYDD Bandırma Şube Başkanı Ece Başaran, derneklerinin ilkeleri doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını belirterek, “34. yaşımızı, ülke olarak yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle buruk bir şekilde kutluyoruz. Öğrencilerimize burslar veriyoruz. Tabii eğitime de büyük ağırlık veriyoruz” dedi.

Başaran, ÇYDD Bandırma Şubesi’nin olağan genel kurul toplantısının 26 Şubat 2023 Pazar günü, dernek binasında yapılacağını belirtti.



Anahtar Kelimeler: yaşında
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı