Cumhuriyet İlkokulu yine önder

Cumhuriyet İlkokulu yine önder

"Beyaz Bayrak" ve "Beslenme Dostu Okul" Cumhuriyet İlkokulu

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalan “Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü”  gereği Cumhuriyet İlkokulu 2019-2020 eğitim öğretim yılından itibaren 3 yıl süreyle geçerli olan beyaz bayrak sertifikanı almaya hak kazanmıştır. Bu proje kapsamında Cumhuriyet İlkokulu belirlenen kriterlere göre denetlenmiş 100 tam puan üzerinden 95 puan alarak, okul sağlığını ve temizliğini simgeleyen “Sertifika”, “Beyaz Bayrak” ve “Pirinç Levha” verildi.

                Yine, buna bağlı olarak Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Okul Sağlığı Hizmetleri İşbirliği Protokolü kapsamında, okullarda hareketli yaşamın benimsenerek sağlıklı nesiller yetiştirmeyi dolayısıyla toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesini, obezite ve kronik hastalıklardan korunmayı hedefleyen Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında, 3 yıllık geçerlilik süresi dolan sertifika, T.C. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan denetim sonucunda 2023 yılının sonuna kadar yenilendi.

                Bu her iki proje hakkında bilgi veren okul müdürü Mustafa AKGÜL "Her iki projeden de geçerli sertifikaları almalarından ve  başarıyla çıkmalarından dolayı tüm öğrenci, öğretmen,idareci ve yardımcı personelimi tebrik eder,başarılarının devamını dileri.Her iki projede okulumuza hayırlı olsun" dedi.



Anahtar Kelimeler: Cumhuriyet İlkokulu önder
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false