Cumhuriyet TIR´ı Bandırma´da

Cumhuriyet TIR´ı Bandırma´da

Başkan Tosun, "Atatürk´ü bizim gönlümüzden, zihnimizden ve aklımızdan silmeye kimsenin gücü yetmez.?

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun´a çıkışının 100 yılı nedeniyle ADD Genel merkezi tarafından hazırlanan projeyle yola çıkan ve ilçemize gelen Cumhuriyet TIR´ı ilgi gördü.

/resimler/2019-6/3/1625535420051.jpg

Eski iskelede nikah salonu önünde vatandaşların ziyaretine açılan Cumhuriyet TIR´ı 100 yıllık geçmişi yansıtıyor.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi´nin, milli mücadelenin 100. , derneğin 30. yılı nedeniyle hazırladığı müze, sergi içerikli.

Cumhuriyet TIR´ının açılışı nedeniyle yapılan törene Belediye Başkanı Tolga Tosun, eski milletvekili Namık Havutça, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Bahar, gaziler, CHP meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını ADD Başkanı Serdar Polat yaparken şunları kaydetti:

? Cumhuriyet TIR´ımızın özelliği orijinal objelerin yer alması, Atatürk´ün arkadaşları, Atatürk resimlerinin yer alması. Sinevizyon gösterimi ile canlı müzik. Akşam üzeride gençler gitar ve enstrümanları ile performanslarını sergileyecekler. Konuklar konulan anı defterinde duygularını yazacaklar?

Daha sonra kürsüye gelen Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun,? Bugün Atatürkçü Düşünce Derneği´nin yapmış olduğu bu organizasyonla hem Atatürk´ün adının her zaman ve daima kalplerimizde büyüyerek yaşayarak ilerlemesine sebep olacak aynı zamanda onun açmış olduğu çizgide de yürümemize sebep olacak

Atatürk´ü bizim kalbimizden, Atatürk´ü bizim gönlümüzden, zihnimizden ve aklımızdan silmeye kimsenin gücü yetmez.? dedi. Ahmet PESEN

/resimler/2019-6/3/1626226514400.jpg



Anahtar Kelimeler: Bandırma Cumhuriyet
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false